דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פטריות פורטובלו מוקפצות על מחבת פסים
פטריות פורטובלו מוקפצות על מחבת פסים
פטריות פורטובלו מוקפצות על מחבת פסים
פורטובלו עסיסיות ובשרניות במשרה מושלם

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 302 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לנקות מעט את פטריות הפורטובלו (או "פטריות פורטבלה") עם מגבת נייר לחה או ממש מעט תחת מים זורמים ולייבש עם מגבת או נייר סופג (עדיף שהפטריות לא תספוגנה הרבה מים).
  • 2 לערבב היטב בצלוחית את כל שאר המרכיבים ולהשרות את פטריות הפורטובלו בתערובת המשרה למשך כחצי שעה (תוך כדי "להשקות" את הפטריות ברוטב משני הצדדים).
  • 3 להלהיט מחבת פסים ולהניח את פטריות הפורטובלו לצלייה משני הכיוונים עד שהן מקבלות את חריכת הפסים שכל כך מעוררת את התיאבון. מתקבלת מנת פטריות פורטובלו מוקפצות במשרה אסיאתי טעים וממכר שכיף להגיש לצד נודלס!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן (ואף מומלץ) גם לצלות על המנגל כמובן. ניתן לקשט עם עירית קצוצה או שומשום. ניתן לשלב גם מעט סילאן במקום סירופ המייפל ו"לשחק" עם המרכיבים של המשרה.

ציוד נדרש: מחבת פסים.

הערך התזונתי לא כולל את מנת הנודלס. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)23377
חלבונים (גרם)11.85 3.92
פחמימות (גרם)279
מתוכן סוכרים (גרם)4.56 1.51
שומנים (גרם)11.1 3.68
מתוכם שומן רווי (גרם)1.53 0.51
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.02
נתרן (מ"ג)1,074355.6
סיבים תזונתיים (גרם)5.6 1.86
מים (גרם)224.7474.42
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.040.01
ויטמין B (מ"ג)20.526.79
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.07
ויטמין B2 (מ"ג)1.180.39
ויטמין B3 (מ"ג)14.884.93
ויטמין B5 (מ"ג)41.33
ויטמין B6 (מ"ג)0.20.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)47.5315.74
ויטמין C (מ"ג)0.120.04
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.410.14
סידן (מ"ג)16.695.53
ברזל (מ"ג)1.580.52
מגנזיום (מ"ג)39.2613
זרחן (מ"ג)377.15124.88
אבץ (מ"ג)2.150.71
אשלגן (מ"ג)1,325438.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.510.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.510.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.1% 20% 21.4% 48.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.