דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סירות חצילים בתנור
סירות חצילים בתנור
זילוף של טחינה מעל ואתם מסודרים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 230-250 מעלות.
  • 2 לשטוף את החצילים, לקטום את ראש החצילים, לחצות אותם לאורכם פעמיים ולאחר מכן גם לרוחבם פעם אחת (יוצרים צורה של סירות). להניח את סירות החצילים על תבנית התנור המרופדת בנייר אפייה.
  • 3 לערבב היטב בקערית קטנה את שמן הזית ביחד עם כל התבלינים, להבריש היטב את החצילים בתבנית מכל הכיוונים בעזרת מברשת אפייה, להניח מעל את גבעולי האורגנו הטרי ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 40-45 דקות עד שמוכן (תלוי בסוג התנור, לשים לב תוך כדי האפייה. ב- 5-10 הדקות האחרונות ניתן לאפות בטורבו).
  • 4 מתקבלות סירות חצילים בתנור שהכי טעימות לצד טחינה כמובן!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במידת הצורך להוסיף עוד שמן זית ומעט תבלינים (החצילים "שותים" שמן - זהירות לא להגזים).

הערך התזונתי לא כולל את האורגנו הטרי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)129120
חלבונים (גרם)0.88 0.83
פחמימות (גרם)98
מתוכן סוכרים (גרם)3.06 2.86
שומנים (גרם)10.66 9.96
מתוכם שומן רווי (גרם)1.64 1.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.06
כולסטרול (מ"ג)0.01 0.01
נתרן (מ"ג)196.31183.47
סיבים תזונתיים (גרם)2.61 2.44
מים (גרם)84.5479.01
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1.91.77
ויטמין B (מ"ג)0.830.77
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.570.53
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.2112.35
ויטמין C (מ"ג)1.261.18
ויטמין E (מ"ג)0.390.36
ויטמין K (מק"ג)2.852.66
סידן (מ"ג)6.065.66
ברזל (מ"ג)0.260.24
מגנזיום (מ"ג)10.579.88
זרחן (מ"ג)14.7113.75
אבץ (מ"ג)0.120.11
אשלגן (מ"ג)118.05110.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.5% 47.1% 3.9% 37.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.14 (1.58 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.