דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט כרוב מושלם לאירוח

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 256 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את הכרוב הלבן והכרוב הסגול לרצועות דקות, לקלף את המלפפונים הירוקים ולחתוך למקלות רק את החלק הקשה, ואת הגזרים לקלף עם קולפן לרצועות (גם את המלפפונים ניתן לקלף את החלק הקשה עם קולפן במקום לחתוך למקלות).
  • 2 להעביר את כל הירקות אל קערה הגשה.
  • 3 לשקשק בכלי סגור את כל מרכיבי רוטב הבוטנים (במידה והרוטב אינו סמיך מספיק - אפשר להוסיף עוד מעט חמאת בוטנים. אנחנו אוהבים טעם חזק ועשיר של חמאת בוטנים ברוטב).
  • 4 למזוג את הרוטב על הסלט (רק בסמוך להגשה) ולהגיש סלט כרוב מושלם ברוטב מושלם עוד יותר!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט את הסלט בבצל ירוק קצוץ. ניתן לשלב בסלט גם עגבניות שרי חצויות, רצועות בצל סגול וגם מעט עשבי תיבול.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18070
חלבונים (גרם)5.84 2.28
פחמימות (גרם)2510
מתוכן סוכרים (גרם)16.17 6.31
שומנים (גרם)7.25 2.83
מתוכם שומן רווי (גרם)3.76 1.47
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.260.1
כולסטרול (מ"ג)0.14 0.06
נתרן (מ"ג)312.14121.79
סיבים תזונתיים (גרם)5.72 2.23
מים (גרם)206.4780.56
ליקופן (מ"ג)0.020.01
ויטמין A (מק"ג)329.29128.48
ויטמין B (מ"ג)3.441.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.06
ויטמין B3 (מ"ג)2.070.81
ויטמין B5 (מ"ג)0.610.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)72.1128.13
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.01
ויטמין C (מ"ג)82.3132.12
ויטמין E (מ"ג)0.650.25
ויטמין K (מק"ג)103.8440.52
סידן (מ"ג)103.740.46
ברזל (מ"ג)1.50.58
מגנזיום (מ"ג)46.3318.08
זרחן (מ"ג)109.5442.74
אבץ (מ"ג)0.760.3
אשלגן (מ"ג)563.25219.77
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.720.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.660.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.150.84
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.140.83

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.9% 16.4% 13.2% 57.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.