דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גזר מושלמת
עוגת גזר מושלמת
עוגת גזר מושלמת
עוגת גזר שאין שנייה לה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (תלוי בעובי הפרוסות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 לטרוף את הביצים בקערה עם מטרפה, להוסיף בזרם דק את הסוכר, לאחר מכן את השמן, הגזר המגורד, הקינמון, האגוזים והתמרים (לא חובה אבל זה מוסיף מאוד).
  • 3 לבסוף להוסיף את הקמח התופח והסודה לשתיה, ולטרוף עוד מעט.
  • 4 למזוג את הבלילה ל- 2 תבניות אינגליש קייק משומנות ומרופדות בנייר אפייה, ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 25-30 דקות (תלוי בסוג התנור), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • 5 מתקבלת עוגת גזר מושלמת - תזכרו שהעוגה הזאת תשגע את האורחים שלכם!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום התמרים ניתן להשתמש במשמשים או צימוקים.

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של בת חן!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)271375
חלבונים (גרם)3.94 5.46
פחמימות (גרם)3244
מתוכן סוכרים (גרם)20.03 27.75
שומנים (גרם)14.93 20.68
מתוכם שומן רווי (גרם)1.45 2.01
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)37.94 52.55
נתרן (מ"ג)148.81206.11
סיבים תזונתיים (גרם)1.24 1.72
מים (גרם)17.6224.4
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)97.7135.32
ויטמין B (מ"ג)0.680.94
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.220.31
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.6818.95
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.13
ויטמין C (מ"ג)0.450.62
ויטמין D (מק"ג)0.210.29
ויטמין E (מ"ג)0.260.36
ויטמין K (מק"ג)1.752.43
סידן (מ"ג)21.9730.43
ברזל (מ"ג)0.490.67
מגנזיום (מ"ג)15.8721.99
זרחן (מ"ג)50.2869.64
אבץ (מ"ג)0.390.54
אשלגן (מ"ג)100.43139.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.514.86
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.640.89
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.833.92
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)11.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.971.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 28.7% 7.6% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.