דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שמרים לוטוס מפנקת לסופ"ש

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר לערבב את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. להוסיף את הביצים, השמן והמים, וללוש במשך כ- 15 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד. לכסות היטב ולהתפיח במשך כשעה בחוץ או לילה במקרר.
  • 2 להוציא את האוויר מהבצק ולשטח אותו על השיש בעזרת מערוך.
  • 3 להמיס את ממרח הלוטוס, למזוג מעל הבצק, למרוח בעזרת פלטה על כל הבצק וליצור את צורת העוגה האהובה עליכם.
  • 4 לסדר את העוגה בתוך תבנית, לכסות ולהתפיח בחוץ במשך כ- 30 דקות לפחות. לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות טורבו ולאפות במשך כ- 25 דקות.
  • 5 בינתיים להכין את סירופ הסוכר: בקלחת לחמם את הסוכר עם המים עד להמסה. לאחר האפייה לתת לעוגה להצטנן מעט ואז להבריש אותה בסירופ הסוכר.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מתאימה לעוגה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מעין!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)384380
חלבונים (גרם)5.25 5.19
פחמימות (גרם)5150
מתוכן סוכרים (גרם)21.82 21.56
שומנים (גרם)17.59 17.38
מתוכם שומן רווי (גרם)2.7 2.67
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.130.13
כולסטרול (מ"ג)31.62 31.25
נתרן (מ"ג)116.33114.96
סיבים תזונתיים (גרם)0.48 0.47
מים (גרם)22.0921.83
ויטמין A (מק"ג)13.613.44
ויטמין B (מ"ג)0.420.41
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.14
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.516.3
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.07
ויטמין C (מ"ג)1.881.85
ויטמין D (מק"ג)0.170.17
ויטמין E (מ"ג)0.090.09
ויטמין K (מק"ג)0.030.03
סידן (מ"ג)31.0130.64
ברזל (מ"ג)1.061.04
מגנזיום (מ"ג)1.181.16
זרחן (מ"ג)46.5245.97
אבץ (מ"ג)0.110.11
אשלגן (מ"ג)11.9911.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.310.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.290.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 23.7% 7.1% 68.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.