דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סטייק ברוקולי קראנצ`י בתנור
סטייק ברוקולי קראנצ`י בתנור
סטייק ברוקולי קראנצ`י בתנור
נשנושי ברוקולי טעימים בטירוף

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחלוט את פרחי הברוקולי למשך כ- 10 דקות במים רותחים (רק להניח) ולסנן היטב (לוודא שאין נוזלים בברוקולי - ניתן לספוג את יתרת הנוזלים עם נייר סופג).
  • 2 להניח את פרחי הברוקולי על נייר אפייה, לזלף את שמן הזית ולתבל במלח, פלפל שחור וצ`ילי גרוס.
  • 3 למעוך את פרחי הברוקולי ליצירת שכבה דקה כמו סטייק (ממש דפדפון ברוקולי).
  • 4 לפזר בנדיבות את גבינת הפרמזן מעל, להוסיף את עלי התיבול ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 20-25 דקות או עד שהברוקולי קראנצ`י וקריספי (לוודא שהברוקולי שחום וקראנצ`י בתחתית, לקראת הסוף אפשר להעלות ל- 200 מעלות).
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הזעתר והאורגנו. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם חליטה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות לימור עוזרי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)115107
חלבונים (גרם)4.67 4.36
פחמימות (גרם)76
מתוכן סוכרים (גרם)1.25 1.17
שומנים (גרם)8.43 7.86
מתוכם שומן רווי (גרם)2.16 2.01
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.03
כולסטרול (מ"ג)5.75 5.37
נתרן (מ"ג)683.36637.66
סיבים תזונתיים (גרם)3.04 2.83
מים (גרם)80.4575.07
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)69.7265.06
ויטמין B (מ"ג)1.511.4
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.50.47
ויטמין B5 (מ"ג)0.560.52
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)97.2990.79
ויטמין C (מ"ג)58.7154.79
ויטמין E (מ"ג)1.311.22
ויטמין K (מק"ג)127.26118.75
סידן (מ"ג)121.1113
ברזל (מ"ג)0.690.64
מגנזיום (מ"ג)19.5118.2
זרחן (מ"ג)60.7756.7
אבץ (מ"ג)0.410.38
אשלגן (מ"ג)266.93249.08
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.1
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.3% 37% 20.5% 29.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.74 (1.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.