דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיצה בוראטה
פיצה בוראטה
פיצה בוראטה
פיצה בוראטה מיוחדת וטעימה

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 190 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (כ- 2 מגשים של התנור))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבלים קלות בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח המנופה, השמרים היבשים והסוכר. מוסיפים את הדבש, שמן הזית והמים בהדרגה, ולשים כ- 7-8 דקות. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש מעט.
  • 2 מעצבים את הבצק לכדור ומניחים בקערת המיקסר (אפשר לשמן מעט) להתפחה של כשעה או עד להכפלת הנפח. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור מראש לחום של 230 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 3 מורידים את האוויר מהבצק על משטח עבודה מקומח מעט, מחלקים אותו לשני חלקים וכל חלק מרדדים בהתאם למידת תבניות התנור שלכם (מרופדות בנייר אפייה).
  • 4 מערבבים בקערה את כל מרכיבי רוטב העגבניות ומורחים על פני הבצק.
  • 5 מפזרים את הגבינות המגורדות ואת כל התוספות שאוהבים, ואופים בתנור למשך כ- 20 דקות (תלוי בסוג התנור). שימו לב: רצוי לאפות בכל פעם מגש אחד ולא את שני המגשים ביחד. יש לשים לב שהפיצה נאפית גם מלמטה - במידת הצורך להעביר את חום התנור לחום תחתון בלבד.
  • 6 מוציאים את הפיצה מהתנור, מניחים את גבינת הבוראטה במרכז (רצוי להוציא אותה מהמקרר כרבע שעה לפני), חוצים אותה כך שהשמנת תנזל על הפיצה (אפשר גם למרוח את הבוראטה על שטח הפיצה), מזלפים את קרם הבלסמי המצומצם ומגרדים מעל את גבינת הצ`דר.
  • 7 מתקבלת פיצה בוראטה מושלמת שאתם חייבים לנסות!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
שימו לב: לא מומלץ לעשות שימוש בגבינה צהובה מגורדת מכיוון שהיא נשרפת באפייה. ניתן להוסיף על הפיצה המוכנה קצת עלי רוקט או בזיליקום טרי.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, שתי תבניות של התנור (אפשר גם תבניות פיצה).

התבלינים במתכון וכל התוספות לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)432227
חלבונים (גרם)18.44 9.7
פחמימות (גרם)3921
מתוכן סוכרים (גרם)6.08 3.2
שומנים (גרם)22.17 11.66
מתוכם שומן רווי (גרם)11.53 6.06
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.230.12
כולסטרול (מ"ג)58.43 30.74
נתרן (מ"ג)947.29498.36
סיבים תזונתיים (גרם)1.41 0.74
מים (גרם)48.0325.27
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)79.4241.78
ויטמין B (מ"ג)0.360.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.983.67
ויטמין B12 (מק"ג)0.710.37
ויטמין C (מ"ג)0.310.16
ויטמין D (מק"ג)0.030.01
ויטמין E (מ"ג)0.10.05
ויטמין K (מק"ג)1.090.58
סידן (מ"ג)312.38164.34
ברזל (מ"ג)0.210.11
מגנזיום (מ"ג)11.516.05
זרחן (מ"ג)195.13102.65
אבץ (מ"ג)1.410.74
אשלגן (מ"ג)52.127.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.160.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.171.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.671.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 27.4% 22.8% 48.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.