דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 237 גרם למנה\יחידה (8 מנות פתיחה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך מהחצילים ריבועים שווים בגודל 3*3 בעובי של 3 ס"מ.
  • 2 לטבול בביצה אחת מתובלת ולאפות בחום בינוני גבוה/טורבו על גבי נייר אפייה עד להזהבה במראה של מטוגן.
  • 3 להפוך צד לכמה דקות.
  • 4 לערבב אורז, גבינה, עלי טימין וביצה. להוסיף מלח ופלפל ולצנן.
  • 5 ליצור דיסקיות שטוחות בעובי חצי ס"מ בעזרת קורץ פלאפלים גדול.
  • 6 להניח על גבי נייר אפייה, לזרות מעל פנקו ולאפות להזהבה.
  • 7 לגרר בטטה במכשיר לצורת תלתלים, לאפות בחום בינוני/גבוה עם מלח ופלפל לתלתלים כתומים פריכים.
  • 8 להרכבת המנה - להכין טחינה סמיכה, לשים כף גדושה בתחתית, עליה החציל מעליו הארנ`צ`יני (לביבת האורז המבושל עם הגבינה, עשבי התיבול והציפוי הפריך) והבטטה.
  • 9 לקשט בגבעול עירית וטחינה. לזלף בלסמי וסילאן לעיטור.
  • 10 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)270114
חלבונים (גרם)15.67 6.62
פחמימות (גרם)3314
מתוכן סוכרים (גרם)7.19 3.04
שומנים (גרם)8.85 3.74
מתוכם שומן רווי (גרם)2.32 0.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)58.25 24.61
נתרן (מ"ג)217.9992.08
סיבים תזונתיים (גרם)4.52 1.91
מים (גרם)147.8162.43
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)640.98270.74
ויטמין B (מ"ג)2.150.91
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.930.39
ויטמין B5 (מ"ג)0.740.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.129.77
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.05
ויטמין C (מ"ג)11.34.77
ויטמין D (מק"ג)0.30.13
ויטמין E (מ"ג)1.230.52
ויטמין K (מק"ג)4.181.77
סידן (מ"ג)108.7945.95
ברזל (מ"ג)1.170.5
מגנזיום (מ"ג)32.8913.89
זרחן (מ"ג)75.9532.08
אבץ (מ"ג)0.450.19
אשלגן (מ"ג)313.38132.37
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.40.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.340.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.550.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.510.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 14.2% 25.2% 53.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.