דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 43 גרם למנה\יחידה (30 יחידות קטנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית מלבד החלבון, המלח והפלפל.
  • 2 טועמים ומתבלים בהתאם למליחות הגבינות, מוסיפים את החלבון ומערבבים היטב.
  • 3 בקערה מניחים שמנת, חלב, שמן, מלח, סוכר ומיץ לימון וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • 4 מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה והסודה ומוסיפים לנוזלים.
  • 5 לשים עד לקבלת כדור בצק אחיד ונוח, קצת רטוב, אך לא יותר מדי.
  • 6 מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעובי של חצי ס"מ. קורצים עיגולים (השתמשתי ברינג בקוטר 8 ס"מ) ומניחים כפית מהמלית בכל עיגול - במרכז העיגול ולא בשוליים.
  • 7 סוגרים את העיגולים כך שיתקבלו סהרונים.
  • 8 מהדקים את שולי הבצק היטב. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחלמון הביצה (מעורבב עם מעט מים) ומפזרים מעל שומשום.
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 20 דקות עד שהמאפים מזהיבים.
  • 10 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של טל אברזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)119273
חלבונים (גרם)3.98 9.18
פחמימות (גרם)1227
מתוכן סוכרים (גרם)0.53 1.21
שומנים (גרם)6.05 13.95
מתוכם שומן רווי (גרם)1.29 2.98
כולסטרול (מ"ג)10.8 24.89
נתרן (מ"ג)227.56524.34
סיבים תזונתיים (גרם)0.05 0.11
מים (גרם)2.555.88
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2.35.29
ויטמין B (מ"ג)0.130.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.13
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.1
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.05
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.1814.23
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.03
ויטמין C (מ"ג)1.092.5
ויטמין D (מק"ג)0.030.08
ויטמין E (מ"ג)0.020.04
ויטמין K (מק"ג)0.030.07
סידן (מ"ג)53.73123.8
ברזל (מ"ג)0.40.92
מגנזיום (מ"ג)0.230.53
זרחן (מ"ג)14.8434.2
אבץ (מ"ג)0.010.03
אשלגן (מ"ג)3.58.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 27.5% 18.1% 54.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.