דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס פיצה
בורקס פיצה
בורקס פיצה
בורקס פיצה ביתי

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 טורפים בקערה את החלב, השמן, המלח ומיץ הלימון (או החומץ) עד לקבלת תערובת בהירה, אחידה וסמיכה.
  • 2 מנפים את הקמח ואבקת האפייה בהדרגה, ולשים עד לקבלת בצק רך, גמיש ולא דביק. אם הבצק דביק מוסיפים עוד מעט קמח עד שהבצק נעשה נוח, אבל לא יותר מדי, לשים עוד 3 דקות, מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק.
  • 3 מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומורחים חצי מהכמות על כל עלה.
  • 4 מפזרים על כל עלה חצי מכמות הגבינה הצהובה.
  • 5 מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים שבלולים בעובי 2 וחצי ס"מ.
  • 6 מסדרים בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה. את ה"זנב" של הבצק מכניסים מתחת לשבלול כדי שלא ייפתח באפייה.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שהשבלול זהוב והגבינה מבעבעת.
  • 8 ניתן לשמור בקירור או בהקפאה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף זיתים ירוקים או שחורים.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של טל אברזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)248324
חלבונים (גרם)6.5 8.48
פחמימות (גרם)2735
מתוכן סוכרים (גרם)0.09 0.11
שומנים (גרם)13.01 16.99
מתוכם שומן רווי (גרם)2.39 3.12
כולסטרול (מ"ג)7.73 10.09
נתרן (מ"ג)685.93895.67
סיבים תזונתיים (גרם)0.62 0.81
מים (גרם)0.871.14
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)8.9611.71
ויטמין B (מ"ג)0.160.2
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.14
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.794.95
ויטמין C (מ"ג)2.122.77
ויטמין E (מ"ג)0.220.29
ויטמין K (מק"ג)16.321.28
סידן (מ"ג)112.52146.93
ברזל (מ"ג)0.590.77
מגנזיום (מ"ג)5.126.69
זרחן (מ"ג)5.827.59
אבץ (מ"ג)0.080.1
אשלגן (מ"ג)41.2353.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 27.7% 13.9% 57.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.