דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טיאן ירקות אפויים בתנור, צילום + סטיילינג: דן לב ודלית רוסו

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 242 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל, שמן הזית, המלח והפלפל השחור, ומאדים למשך כ- 5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהבצל רך.
  • 3 מפזרים את הבצל המאודה בשכבה אחידה בתבנית חסינת חום בקוטר 30 ס"מ.
  • 4 מסדרים מעל את הירקות בחפיפה ולסירוגין (החציל, עגבניות השרי, הזוקיני), בצורה מעגלית.
  • 5 זורים את המלח והפלפל השחור, מזלפים את שמן הזית ואופים במשך כ- 30 דקות בתנור.
  • 6 מפזרים את עלי התימין ואופים עוד כ- 30 דקות או עד להזהבה.
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להפוך ליותר דיאטטי ולהוריד ל- 2 כפות שמן זית במקום 4 כפות.

ציוד נדרש: תבנית חסינת חום בקוטר 30 ס"מ.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. המתכון באדיבות שי-לי ליפא.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20284
חלבונים (גרם)3.38 1.4
פחמימות (גרם)187
מתוכן סוכרים (גרם)6.65 2.75
שומנים (גרם)14.39 5.95
מתוכם שומן רווי (גרם)2.21 0.92
נתרן (מ"ג)392.99162.56
סיבים תזונתיים (גרם)4.02 1.66
מים (גרם)202.6683.83
ליקופן (מ"ג)0.190.08
ויטמין A (מק"ג)19.658.13
ויטמין B (מ"ג)1.910.79
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.070.44
ויטמין B5 (מ"ג)0.360.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)35.914.85
ויטמין C (מ"ג)25.6510.61
ויטמין E (מ"ג)0.40.16
ויטמין K (מק"ג)3.81.57
סידן (מ"ג)38.2115.81
ברזל (מ"ג)1.010.42
מגנזיום (מ"ג)38.0415.73
זרחן (מ"ג)9438.88
אבץ (מ"ג)0.750.31
אשלגן (מ"ג)509.31210.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.2% 36.5% 8.6% 44.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.68 (0.85 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.