דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתאבן פטריות ממולאות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 295 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מסירים בעדינות את רגלי הפטריות וקוצצים אותן דק (את הרגליים, כמובן - לשמור אותן). מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך מלא. מזהיבים את הבצל במעט שמן, מוסיפים את רגלי הפטריות ומטגנים כ- 3 דקות על אש בינונית. מוסיפים את התימין, הבזיליקום והמוסקט ואחרי כ- 2 דקות מוסיפים גם את היין הלבן, ומצמצמים עד שהנוזלים נעלמים.
  • 2 את הסירות של הפטריות צורבים לכמה דקות במחבת, כל אחת בנפרד עם כף טריאקי. מועכים את תפוחי האדמה החמים למחית חלקה ומוסיפים את תערובת הבצל. מוסיפים את החמאה והגבינה ומערבבים פנימה עד להמסה מלאה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  • 3 ממלאים את הפטריות בתערובת. מכינים 3 קעריות עם קמח, ביצים טרופות ופנקו, ובעזרת הידיים מצפים את הפטריות היטב בקמח, אח"כ בביצה ולבסוף בפנקו.
  • 4 ממלאים סיר קטן בשמן עד לגובה של כ- 7-8 ס"מ. מחממים על אש מקסימלית עד שהשמן מגיע ממש לסף רתיחה. בעזרת רשת או מועך תפוחי אדמה מורידים פטריה אחת פנימה. השמן צריך להיות חם עד כדי כך שתוך פחות מ- 10 שניות הציפוי שחום.
  • 5 מסיימים לטגן את הפטריה ושוב מחכים שהשמן ירתח. כך מטגנים את כל הפטריות, אחת-אחת.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מגישים חם עם רוטב שמנת או פסטו.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. יש לטגן בשמן לטיגון עמוק - כמות השמן המצוינת (2 כפות) היא כמות השמן המוערכת הנספגת בפטריות הפורטבלו. לטיגון הפטריות יש צורך בכמות שמן רבה יותר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)377128
חלבונים (גרם)14.99 5.08
פחמימות (גרם)5719
מתוכן סוכרים (גרם)2.74 0.93
שומנים (גרם)10.19 3.46
מתוכם שומן רווי (גרם)2.28 0.77
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)77.82 26.39
נתרן (מ"ג)381.88129.52
סיבים תזונתיים (גרם)3.96 1.34
מים (גרם)192.9665.45
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)32.210.92
ויטמין B (מ"ג)10.143.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.580.2
ויטמין B3 (מ"ג)6.82.31
ויטמין B5 (מ"ג)2.240.76
ויטמין B6 (מ"ג)0.320.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.113.6
ויטמין B12 (מק"ג)0.170.06
ויטמין C (מ"ג)6.932.35
ויטמין D (מק"ג)0.40.13
ויטמין E (מ"ג)0.220.07
ויטמין K (מק"ג)692.96235.03
סידן (מ"ג)98.9633.57
ברזל (מ"ג)1.30.44
מגנזיום (מ"ג)35.7412.12
זרחן (מ"ג)228.6877.56
אבץ (מ"ג)1.250.42
אשלגן (מ"ג)813.79276.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.630.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.550.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.730.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.680.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 11.8% 17.4% 66.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.