דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דג טונה לארוחת שישי

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 402 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את נתחי הדג במים עם מיץ הלימון למשך שעה ומסננים מכל הנוזלים.
  • 2 מרתיחים את הזיתים ומסננים (חוזרים על אותה הפעולה 3 פעמים).
  • 3 בסיר שטוח ורחב מניחים את הפלפלים האדומים והזיתים.
  • 4 על הזיתים מניחים את נתחי הדג ומפזרים מלח גס על הדג.
  • 5 בקערה מערבבים את המים (1.5-2 כוסות), השמן, הפטרוזיליה הקצוצה, הפפריקה המתוקה, הצ`ילי הגרוס והשום, מערבבים ומוזגים על הדג.
  • 6 מניחים את הסיר על הגז עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מעבירים לאש בינונית לעוד כ- 10-15 דקות בישול (עם מכסה סגור).
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לנגב עם החלה של שבת.

זמן ההכנה כולל את זמן ההשריה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)673167
חלבונים (גרם)63.42 15.77
פחמימות (גרם)154
מתוכן סוכרים (גרם)4.67 1.16
שומנים (גרם)39.39 9.79
מתוכם שומן רווי (גרם)4.23 1.05
כולסטרול (מ"ג)98 24.36
נתרן (מ"ג)2,028504.07
סיבים תזונתיים (גרם)2.62 0.65
מים (גרם)219.8254.65
ויטמין A (מק"ג)1,755436.41
ויטמין B (מ"ג)27.966.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.650.16
ויטמין B2 (מ"ג)0.710.18
ויטמין B3 (מ"ג)22.125.5
ויטמין B5 (מ"ג)2.940.73
ויטמין B6 (מ"ג)1.480.37
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.678.12
ויטמין B12 (מק"ג)21.765.41
ויטמין C (מ"ג)174.2543.32
ויטמין E (מ"ג)2.480.62
ויטמין K (מק"ג)109.7527.28
סידן (מ"ג)55.4613.79
ברזל (מ"ג)4.261.06
מגנזיום (מ"ג)148.1336.82
זרחן (מ"ג)693.79172.48
אבץ (מ"ג)1.920.48
אשלגן (מ"ג)941.87234.15
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.061.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.470.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.171.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.430.6

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 32.8% 52.9% 12.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.