דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות תפוחי אדמה וגזר
קציצות תפוחי אדמה וגזר
קציצות תפו"א וגזר נהדרות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 78 גרם למנה\יחידה (כ- 18 קציצות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה במים, מקלפים ומרסקים למרקם של פירה.
  • 2 את הבצל והגזר מגרדים בפומפייה (בנפרד), מעבירים את הבצל למסננת, לוחצים וסוחטים מנוזלים.
  • 3 מעבירים הכל לקערה ומוסיפים את השמיר, פירורי הלחם, קמח החומוס, הביצה והתבלינים, מערבבים היטב ומשהים כרבע שעה.
  • 4 יוצרים קציצות בצורה הרצויה (כל פעם מרטיבים מעט את הידיים), טובלים בביצה טרופה ומטגנים בשמן עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים על נייר סופג.
  • 5 פשוט וטעים - בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות לאחר הטיגון (1/4 כוס). יש לטגן בשמן לפי הצורך. הערך התזונתי לא כולל את החוואייג` לבישול. מי שרוצה יכול לאפות במקום לטגן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)100127
חלבונים (גרם)3.14 4.03
פחמימות (גרם)1316
מתוכן סוכרים (גרם)1.58 2.02
שומנים (גרם)4.13 5.29
מתוכם שומן רווי (גרם)0.46 0.59
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)23.97 30.69
נתרן (מ"ג)220.19281.9
סיבים תזונתיים (גרם)1.7 2.17
מים (גרם)56.3172.09
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)69.6289.13
ויטמין B (מ"ג)1.31.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.710.91
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.446.6
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.07
ויטמין C (מ"ג)5.637.21
ויטמין D (מק"ג)0.130.17
ויטמין E (מ"ג)0.190.24
ויטמין K (מק"ג)2.943.77
סידן (מ"ג)17.1221.92
ברזל (מ"ג)0.891.15
מגנזיום (מ"ג)21.6827.75
זרחן (מ"ג)62.5280.03
אבץ (מ"ג)0.420.54
אשלגן (מ"ג)303.43388.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.310.4
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.320.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.310.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.8% 19% 14.5% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?