דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
הסוד הוא החילבה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 633 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - 4 יחידות גדולות - סה"כ (1.29 ק"ג)
    חתוכים לרצועות
  • שום - 2 שיניים
    פרוסות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • קמח לבן - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • כורכום - כפית שטוחה
  • זרעי חילבה - כפית שטוחה (3 גרם)
    חילבה גרוס דק
  • מים - 7 כוסות - סה"כ (1.68 ליטר)
  • תפוח אדמה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (507 גרם)
    קלופים וחתוכים לקוביות
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    סחוט
  • כוסברה - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
  • ביצה - 3 Large
    טרופות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים בסיר בשמן את הבצלים עד לריכוך והזהבה קלה, מוסיפים את השום וממשיכים לערבב קלות למשך כ- 3 דקות נוספות. מוסיפים את הקמח, המלח, הפלפל השחור, הכורכום והחילבה, ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מיץ הלימון והכוסברה, ומערבבים. ממשיכים בבישול עם מכסה סגור למשך כ- 40 דקות נוספות על אש בינונית.
  • 3 מוסיפים את הביצים הטרופות, מערבבים וממשיכים בבישול כ- 5 דקות נוספות. מתקבל מרק בצל מהמטבח הפרסי שאתם חייבים לנסות!
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. את החילבה ניתן להשיג רק בחנויות תבלינים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)28144
חלבונים (גרם)9.45 1.49
פחמימות (גרם)447
מתוכן סוכרים (גרם)11.12 1.76
שומנים (גרם)8.54 1.35
מתוכם שומן רווי (גרם)1.49 0.24
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)126.48 19.98
נתרן (מ"ג)1,235195.02
סיבים תזונתיים (גרם)4.98 0.79
מים (גרם)564.9889.23
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)60.089.49
ויטמין B (מ"ג)3.90.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.580.25
ויטמין B5 (מ"ג)1.220.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.610.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)57.849.14
ויטמין B12 (מק"ג)0.30.05
ויטמין C (מ"ג)20.013.16
ויטמין D (מק"ג)0.70.11
ויטמין E (מ"ג)0.480.08
ויטמין K (מק"ג)8.541.35
סידן (מ"ג)90.814.34
ברזל (מ"ג)2.010.32
מגנזיום (מ"ג)51.488.13
זרחן (מ"ג)184.7829.18
אבץ (מ"ג)1.240.2
אשלגן (מ"ג)728.8115.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.870.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.730.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.320.21
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.240.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 12.8% 14.1% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.