דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה מקמח תפוחי אדמה
עוגה מקמח תפוחי אדמה
עוגה מקמח תפוחי אדמה וקצפת

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מפרידים את הביצים לשתי קערות. מקציפים את החלבונים ותוך כדי מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצב יציב. בקערה שנייה מקציפים את החלמונים, מוסיפים בהדרגה את השמן, היוגורט, גרידת הלימון, הקמח ואבקת האפייה, עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים בעדינות את תערובת החלבונים לחלמונים, ומערבבים.
  • 2 משמנים מעט תבנית קפיצית מס` 24 או 26 בעזרת ספריי שמן. מעבירים את התערובת לתוך התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות למשך כ- 30-35 דקות.
  • 3 מצננים את העוגה, מערבבים את הסוכר עם המים הרותחים ומוזגים על העוגה.
  • 4 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצף יציב, ומורחים על העוגה ומעט בצדדים. עוגה נהדרת לחול המועד פסח!
  • 5 בתיאבון וחג שמח חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית מס` 24 או 26.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)295298
חלבונים (גרם)4.05 4.09
פחמימות (גרם)2929
מתוכן סוכרים (גרם)15.63 15.77
שומנים (גרם)18.46 18.62
מתוכם שומן רווי (גרם)4.83 4.88
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)82.18 82.9
נתרן (מ"ג)44.1644.55
סיבים תזונתיים (גרם)1.09 1.1
מים (גרם)26.0626.29
ויטמין A (מק"ג)27.2327.47
ויטמין B (מ"ג)1.141.15
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.530.53
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.7711.87
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.15
ויטמין C (מ"ג)22.02
ויטמין D (מק"ג)0.350.35
ויטמין E (מ"ג)0.220.22
ויטמין K (מק"ג)0.050.05
סידן (מ"ג)37.2137.54
ברזל (מ"ג)0.510.51
מגנזיום (מ"ג)11.7711.87
זרחן (מ"ג)58.2158.72
אבץ (מ"ג)0.30.3
אשלגן (מ"ג)171.02172.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.28
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.63
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.59

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 35.2% 7.7% 55%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.58 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.