דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות ירקות טעימות ובריאות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 244 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • תפוח אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (845 גרם)
    קלופים ומגוררים בפומפייה
  • גזר - יחידה גדולה (261 גרם)
    בקליפתו מגורר בפומפייה
  • בטטה - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (157 גרם)
    קלופה, מגוררת בפומפייה
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
    מגוררים בפומפייה
  • שום - 3 שיניים
    מגוררות בפומפייה
  • קמח חומוס - 3 כפות שטוחות - סה"כ (36 גרם)
    או 3 כפות קמח מלא
  • קורנפלקס ללא גלוטן - מנה (30 גרם)
    2 כפות - או פירורי לחם
  • קורנפלור - כף (9 גרם)
    או כף גדושה קמח תפוחי אדמה
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    עלים מ- 5 ענפים קצוצים
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לשימון נייר האפייה
  • קורנפלקס ללא גלוטן - 1/2 מנה - סה"כ (15 גרם)
    או פירורי לחם לפיזור מעל
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור ל- 180 מעלות טורבו.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן הזית כ- 10 דקות עד לריכוך.
  • 3 מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
  • 4 יוצרים לביבות ומניחים על נייר אפייה משומן קלות.
  • 5 מפזרים מעל כל לביבה מעט פירורי קורנפלקס (או פירורי לחם).
  • 6 אופים כ- 45 דקות או עד שהלביבות משחימות מעט.
  • 7 מוציאים את התבנית וממתינים להתקררות.
  • 8 מגישים וזוללים לביבות ירקות מושלמות בתנור.
  • 9 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)20985
חלבונים (גרם)4.46 1.83
פחמימות (גרם)3816
מתוכן סוכרים (גרם)6.59 2.7
שומנים (גרם)4.82 1.97
מתוכם שומן רווי (גרם)0.74 0.3
נתרן (מ"ג)439.34179.89
סיבים תזונתיים (גרם)4.88 2
מים (גרם)192.8978.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)396.39162.31
ויטמין B (מ"ג)3.491.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.930.79
ויטמין B5 (מ"ג)0.80.33
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)48.7119.95
ויטמין C (מ"ג)17.737.26
ויטמין E (מ"ג)0.60.24
ויטמין K (מק"ג)36.2914.86
סידן (מ"ג)51.3921.04
ברזל (מ"ג)1.180.48
מגנזיום (מ"ג)48.8720.01
זרחן (מ"ג)100.8841.31
אבץ (מ"ג)0.770.32
אשלגן (מ"ג)623.81255.43
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.30.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 9.2% 8.5% 73%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.