דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובה נמוסיה
קובה נמוסיה
קובה נמוסיה
קובה מטוגנת במילוי בשר

מצרכים למתכון

45 מנות/יחידות, 69 גרם למנה\יחידה (40-50 קובות נמוסיה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לשטוף ולנקות את הבורגול. לאחר הניקיון להעביר לקערה גדולה ולהשרות עם המים הפושרים למשך 20 דקות.
  • 2 להוסיף את הסולת, הקמח והתבלינים. להכניס למקרר ל- 15-30 דקות.
  • 3 בינתיים מכינים את המילוי ומחכים שיתקרר בזמן שהבצק במקרר.
  • הכנת המילוי:
  • 1 לקלות במחבת גדולה את הצנוברים ללא שמן ולשים אותם בצד.
  • 2 באותה מחבת לחמם את השמן ולטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף ל- 5 שניות את השום ולערבב.
  • 3 להוסיף את בשר הבקר הטחון ולפורר עם מזלג עד שמשנה את צבעו.
  • 4 להוסיף את התבלינים והצנוברים לעוד 2 דקות, ולערבב כל הזמן.
  • 5 להכין מהבצק 40-50 כדורים, למלא אותם במילוי ולסגור לצורה של קובה.
  • 6 לטגן בשמן עמוק (ראו מידע נוסף) עד שהקובות מזהיבות היטב.
  • 7 הרי לכם קובה נמוסיה ביתית - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש ולאכול עם הרבה טחינה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק. חשוב להשתמש בבהרט מיוחד לקובה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)160230
חלבונים (גרם)6.52 9.39
פחמימות (גרם)1623
מתוכן סוכרים (גרם)0.73 1.05
שומנים (גרם)8.3 11.95
מתוכם שומן רווי (גרם)0.9 1.3
כולסטרול (מ"ג)10.19 14.67
נתרן (מ"ג)290.91418.91
סיבים תזונתיים (גרם)2.5 3.61
מים (גרם)36.151.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.010.02
ויטמין B (מ"ג)1.852.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.432.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.18.79
ויטמין B12 (מק"ג)0.410.6
ויטמין C (מ"ג)0.911.31
ויטמין E (מ"ג)0.060.08
ויטמין K (מק"ג)0.570.82
סידן (מ"ג)10.0114.41
ברזל (מ"ג)0.721.04
מגנזיום (מ"ג)23.4233.73
זרחן (מ"ג)68.8199.09
אבץ (מ"ג)1.111.6
אשלגן (מ"ג)122.48176.37
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 24.7% 19.4% 48.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.