דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שוקי עוף ברוטב מתקתק לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 509 גרם למנה\יחידה (כל מנה שווה לשני שוקיים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לבשל את שוקי העוף במים עד לרתיחה (עד שהמים מבעבעים - לניקוי העוף, מומלץ מאוד). ברגע שרותח לזרוק את המים ולשטוף את השוקיים היטב.
  • 2 בסיר חדש/נקי לטגן את הבצל בשמן עד לשקיפות.
  • 3 להוסיף את הפלפלים להקפצה של כ- 2 דקות. להוסיף את עלי הסלרי, הפטרוזיליה ושוקי העוף, ולטגן הכל יחד במשך כ- 5 דקות.
  • 4 להוסיף את המים הרותחים, התבלינים ושאר המצרכים, ולבשל על אש נמוכה למשך כשעה (להפוך את העוף מדי פעם כדי שיקבל תיבול וצבע מכל הצדדים).
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

במתכון כתוב בשוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בשוקי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)555109
חלבונים (גרם)45.48 8.93
פחמימות (גרם)286
מתוכן סוכרים (גרם)15.38 3.02
שומנים (גרם)29.16 5.73
מתוכם שומן רווי (גרם)4.65 0.91
כולסטרול (מ"ג)142.71 28.02
נתרן (מ"ג)1,767347.02
סיבים תזונתיים (גרם)4.01 0.79
מים (גרם)398.578.24
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)220.243.23
ויטמין B (מ"ג)12.342.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.450.09
ויטמין B3 (מ"ג)91.77
ויטמין B5 (מ"ג)1.810.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.790.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)69.3813.62
ויטמין B12 (מק"ג)0.370.07
ויטמין C (מ"ג)200.7339.41
ויטמין D (מק"ג)0.20.04
ויטמין E (מ"ג)2.190.43
ויטמין K (מק"ג)173.0633.98
סידן (מ"ג)79.215.55
ברזל (מ"ג)4.230.83
מגנזיום (מ"ג)68.3313.41
זרחן (מ"ג)313.8661.62
אבץ (מ"ג)5.050.99
אשלגן (מ"ג)821.11161.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.340.66
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.140.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.790.55
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.790.94
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)40.78

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 27.3% 42.6% 26.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.