דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל עוף מ-ע-ו-ל-ה

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 409 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 בסיר סוטאג` בינוני מטגנים את הבצלים בשמן הזית עד להזהבה. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן, מוסיפים את חלקי העוף (לאחר שהשרנו במים רותחים וניקינו), מפזרים מעל קורט מלח גס, "סוגרים" ומזהיבים מכל הצדדים תוך כדי ערבוב.
  • 2 מוסיפים את הכוסברה היבשה והטחונה, שני סוגי הפפריקה, הפלפל השחור והכורכום לפתיחת טעמים, וממשיכים לערבב.
  • 3 מוסיפים אריסה (חריסה), עגבניות וקורט סוכר, וממשיכים לבשל עד ריכוך העגבניות.
  • 4 מוסיפים את המים הרותחים, אבקת מרק העוף והמלח, וממשיכים לבשל על אש נמוכה כרבע שעה עד צמצום מעט מהנוזלים.
  • 5 מוסיפים את גרגירי החומוס והכוסברה הקצוצה, מערבבים קלות, מפזרים מעל את האורגנו וממשיכים לבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור עוד כחצי שעה עד שהעוף מוכן.
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)457112
חלבונים (גרם)41.79 10.21
פחמימות (גרם)328
מתוכן סוכרים (גרם)8.24 2.01
שומנים (גרם)17.83 4.35
מתוכם שומן רווי (גרם)3.83 0.94
כולסטרול (מ"ג)111.48 27.23
נתרן (מ"ג)977.12238.65
סיבים תזונתיים (גרם)7.85 1.92
מים (גרם)310.8775.93
ליקופן (מ"ג)2.990.73
ויטמין A (מק"ג)74.3518.16
ויטמין B (מ"ג)10.132.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.230.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.370.09
ויטמין B3 (מ"ג)7.191.76
ויטמין B5 (מ"ג)1.580.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.590.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)163.6439.97
ויטמין B12 (מק"ג)0.290.07
ויטמין C (מ"ג)28.536.97
ויטמין D (מק"ג)0.160.04
ויטמין E (מ"ג)1.510.37
ויטמין K (מק"ג)28.266.9
סידן (מ"ג)93.622.86
ברזל (מ"ג)5.641.38
מגנזיום (מ"ג)82.8720.24
זרחן (מ"ג)367.6489.79
אבץ (מ"ג)51.22
אשלגן (מ"ג)815.18199.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.390.83
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.920.71
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.171.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.550.87

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.9% 17.8% 41.8% 32.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.