דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטה טרייה, תבשיל פטריות ופילה דג צרוב

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 543 גרם למנה\יחידה (2-3 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הפסטה:
  • 1 שמים את כל המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת גוש בצק אחיד.
  • 2 מוציאים מהמיקסר ולשים על גבי משטח העבודה למשך כ- 10 דקות. שימו לב שרוב המיקסרים לא מצליחים ללוש כמו שצריך, ולכן עדיף לעשות את הלישה ביד - אבל לשיקולכם.
  • 3 שמים במקרר למנוחה של כמה שעות.
  • 4 לאלו שיש מכונת פסטה, אפשר להשתמש בה לרידוד הבצק וחיתוך לרצועות ספגטי/פטוצ`יני. לאלו שאין מכונה, אפשר לחלק את הבצק ל- 3-4 חתיכות ולרדד עם מערוך על גבי משטח עד לעובי של כ-2 מ"מ, ואז בעזרת סכין לחתוך לרצועות. משאירים את הרצועות בצד עד לייבוש ואז ניתן לשמור אותןה במקרר עד השימוש בלי שהן תידבקנה.
  • 5 מבשלים את הפסטה במים עם מלח עד למידת הרכות הרצויה - תלוי בעובי הפסטה (מתכננים ככה שהפסטה תהיה מוכנה לקראת סיום הכנת התבשיל).
  • הכנת התבשיל:
  • 1 חותכים גס את הבצל ומטגנים במחבת עם שמן זית.
  • 2 מקלפים וקוצצים את שורש הפטרוזיליה, מוסיפים לבצל ומטגנים עד לשקיפות הבצל והשחמה קלה של שורש הפטרוזיליה.
  • 3 קוצצים את השום והצ`ילי ומוסיפים לבצל. מטגנים כדקה.
  • 4 מוסיפים למחבת את ענפי התימין.
  • 5 חותכים גס את הפטריות, מוסיפים למחבת ומערבבים היטב.
  • 6 מכסים עם מכסה ומאדים למשך כ- 10-15 דקות עד להתרככות הפטריות. מערבבים מדי פעם.
  • 7 פותחים את המכסה וממשיכים לבשל עד לאידוי לפחות חצי מהנוזלים.
  • 8 מערבבים בכלי נפרד את המים והקורנפלור ומוסיפים לפטריות. מוסיפים גם את המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט. מערבבים היטב.
  • 9 מבשלים כ- 3 דקות עד שהתערובת מתחילה להסמיך ומוסיפים את היין הלבן. ממשיכים לבשל למשך כ- 10-15 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים לפחות בחצי, ובמקביל מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים.
  • הכנת הדג:
  • 1 מחממים שמן זית במחבת.
  • 2 מניחים את הדג על גבי הצד של העור ומכסים.
  • 3 מטגנים למשך כ- 5-7 דקות עד אשר בשר הדג מלבין והוא מבושל מבפנים (תבדקו בעזרת פירוק חתיכה עם מזלג/סכין).
  • 4 מפרידים את העור ומפרקים את הדג לחתיכות.
  • 5 מעבירים את הדג למחבת הפטריות ומערבבים בזהירות.
  • הרכבת המנה:
  • 1 מניחים מנת פסטה בצלחת.
  • 2 מעל מניחים כמה כפות מתבשיל הפטריות והדג.
  • 3 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של אוהד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,043192
חלבונים (גרם)47.36 8.72
פחמימות (גרם)7614
מתוכן סוכרים (גרם)5.11 0.94
שומנים (גרם)58.23 10.72
מתוכם שומן רווי (גרם)12.19 2.24
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)603.32 111.04
נתרן (מ"ג)671.21123.54
סיבים תזונתיים (גרם)3.62 0.67
מים (גרם)332.5361.2
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)298.2854.9
ויטמין B (מ"ג)18.193.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.310.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.770.14
ויטמין B3 (מ"ג)11.22.06
ויטמין B5 (מ"ג)4.820.89
ויטמין B6 (מ"ג)0.970.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)128.6523.68
ויטמין B12 (מק"ג)1.270.23
ויטמין C (מ"ג)35.16.46
ויטמין D (מק"ג)3.280.6
ויטמין E (מ"ג)1.480.27
ויטמין K (מק"ג)220.4440.57
סידן (מ"ג)157.0328.9
ברזל (מ"ג)6.071.12
מגנזיום (מ"ג)70.0812.9
זרחן (מ"ג)583.35107.37
אבץ (מ"ג)3.40.63
אשלגן (מ"ג)1,113204.77
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.390.62
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.20.4
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)7.211.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.531.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 31.5% 25.6% 40.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.