דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילבו מיוחד של ארטישוק ירושלמי וקציצות בקר

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 470 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • קציצות הבשר
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    מגורד גס
  • תפוח אדמה - יחידה גדולה (323 גרם)
    מגורד דק
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוצה
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • פפריקה - 1/4 כפית שטוחה
  • הרוטב
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    ניתן להוסיף לפי הצורך
  • העגבניות והארטישוק הירושלמי
  • עגבנייה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (688 גרם)
    חתוכות לקוביות
  • ארטישוק ירושלמי - 6 יחידות גדולות
    קלופים וחתוכים לקוביות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל מצרכי הקציצות ולהניח בצד לספיגת הטעמים.
  • 2 בסיר שטוח לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את התבלינים ותוך כדי בחישה להוסיף את המים בכמויות של רבע כוס כל פעם.
  • 3 בינתיים כשהרוטב על אש נמוכה יש להכין קציצות בגודל הרצוי ולהניח בתוך הרוטב. לפזר את רבעי העגבניות והארטישוק מעל הקציצות.
  • 4 לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל כ- 40 דקות או עד שהתבשיל מוכן.
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הארטישוק הירושלמי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)31166
חלבונים (גרם)26.21 5.58
פחמימות (גרם)296
מתוכן סוכרים (גרם)8.6 1.83
שומנים (גרם)10.63 2.26
מתוכם שומן רווי (גרם)2.93 0.62
כולסטרול (מ"ג)63.33 13.49
נתרן (מ"ג)959.33204.33
סיבים תזונתיים (גרם)4.09 0.87
מים (גרם)397.8584.74
ליקופן (מ"ג)3.490.74
ויטמין A (מק"ג)110.8423.61
ויטמין B (מ"ג)9.21.96
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.05
ויטמין B3 (מ"ג)6.741.44
ויטמין B5 (מ"ג)1.180.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.780.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)70.8315.09
ויטמין B12 (מק"ג)2.060.44
ויטמין C (מ"ג)62.2113.25
ויטמין E (מ"ג)1.150.25
ויטמין K (מק"ג)317.0567.53
סידן (מ"ג)83.1817.72
ברזל (מ"ג)4.911.05
מגנזיום (מ"ג)63.1413.45
זרחן (מ"ג)280.1159.66
אבץ (מ"ג)6.151.31
אשלגן (מ"ג)1,020217.31
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.110.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.110.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 15.2% 37.6% 41.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.