דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל עם קינואה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 125 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)

  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • קינואה - כוס (171 גרם)
  • מים -  כוסות קטנות - סה"כ (300 מ"ל)
    מים רותחים
  • מלח ים - כפית שטוחה
  • תערובת מיובשת למג`דרה - חצי כוס
    מושרית במים רותחים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את השמן ומקרמלים (מטגנים תוך כדי ערבוב) את הקינואה.
  • 2 מוסיפים המים הרותחים, תערובת המג`דרה והמלח.
  • 3 מערבבים קלות, מכסים במגבת ועליה מכסה.
  • 4 מבשלים באש קטנה מאוד למשך 9 דקות.
  • 5 מכבים את האש ולא פותחים את הסיר לפחות רבע שעה.
  • 6 כשפותחים מערבבים בעדינות עם מזלג להפרדה.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אילה מגל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)9374
חלבונים (גרם)1.88 1.51
פחמימות (גרם)97
שומנים (גרם)5.42 4.35
מתוכם שומן רווי (גרם)0.3 0.24
נתרן (מ"ג)688.49553.01
סיבים תזונתיים (גרם)1.2 0.96
מים (גרם)105.5384.77
ויטמין B (מ"ג)0.340.27
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.180.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.9614.42
ויטמין E (מ"ג)0.270.22
סידן (מ"ג)9.527.64
ברזל (מ"ג)0.640.52
מגנזיום (מ"ג)28.1122.58
זרחן (מ"ג)64.9852.19
אבץ (מ"ג)0.480.38
אשלגן (מ"ג)73.5359.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.8% 30.8% 10.7% 51.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.