דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תוספת קינואה וירקות לארוחה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 504 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות
  • קינואה - 2 כוסות - סה"כ (342 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשפוך לסיר את השמן ולחמם מעט.
  • 2 להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד לקבלת גוון זהוב.
  • 3 להוסיף את קוביות הגזר והפלפל האדום, לערבב ולהמשיך לטגן 5 דקות.
  • 4 להוסיף את הקינואה, המלח והפלפל השחור ולערבב.
  • 5 להוסיף את המים בזהירות (קודם כוס אחת), לערבב ולאחר מכן להוסיף את שאר המים.
  • 6 להנמיך את האש ולבשל במשך 15-20 דקות.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)48396
חלבונים (גרם)13.6 2.7
פחמימות (גרם)6814
מתוכן סוכרים (גרם)6.51 1.29
שומנים (גרם)18 3.57
מתוכם שומן רווי (גרם)1.57 0.31
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.050.01
נתרן (מ"ג)502.2899.71
סיבים תזונתיים (גרם)9.62 1.91
מים (גרם)399.5179.31
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)810.1160.81
ויטמין B (מ"ג)4.690.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.410.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.330.07
ויטמין B3 (מ"ג)2.130.42
ויטמין B5 (מ"ג)0.930.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.70.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)181.636.05
ויטמין C (מ"ג)83.8716.65
ויטמין E (מ"ג)5.941.18
ויטמין K (מק"ג)23.554.68
סידן (מ"ג)85.3416.94
ברזל (מ"ג)4.510.9
מגנזיום (מ"ג)187.8537.29
זרחן (מ"ג)436.3186.61
אבץ (מ"ג)2.970.59
אשלגן (מ"ג)816.13162.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)6.481.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)1.370.27
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)5.061.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)9.311.85
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)8.951.78

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 16.4% 12.4% 62.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.