דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב טעמים פשוט נהדר בסלט אחד

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 405 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את אטריות השעועית במים רותחים למשך כ- 5 דקות, לסנן היטב, להפריד בין האטריות (ניתן גם לגזור ולקצר אותן) ולהניח אותן בקערה.
  • 2 לפרוס את כל הירקות (את הפפאיה לפרוס גם כן לגפרורים או לרצועות דקות).
  • 3 להכין את הרוטב: לרסק היטב במעבד מזון או בבלנדר מוט את הפלפל החריף, מיץ הלימון, הסילאן ושיני השום עד שמתקבל רוטב אחיד ומרוסק היטב. להוסיף את רוטב הסויה והמים הרותחים ולתקן תיבול במידת הצורך.
  • 4 להוסיף אל קערת אטריות השעועית את הירקות הפרוסים ועשבי התיבול, למזוג מעל את הרוטב, לערבב היטב ולהעביר אל קערת הגשה נאה.
  • 5 לקלות מעט על מחבת יבשה את אגוזי הקשיו הטבעיים, לפזר מעל הסלט ולהגיש מיד סלט אטריות שעועית ופפאיה מושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון או בלנדר מוט.

שיטת ההכנה כוללת השריה וטחינה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדי כהן סימן טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)424105
חלבונים (גרם)9.29 2.29
פחמימות (גרם)7619
מתוכן סוכרים (גרם)22.22 5.48
שומנים (גרם)10.7 2.64
מתוכם שומן רווי (גרם)1.91 0.47
נתרן (מ"ג)1,036255.53
סיבים תזונתיים (גרם)5.58 1.38
מים (גרם)229.6556.66
ויטמין A (מק"ג)140.5634.68
ויטמין B (מ"ג)2.770.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.190.29
ויטמין B5 (מ"ג)0.760.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.390.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)93.6423.1
ויטמין C (מ"ג)123.5430.48
ויטמין E (מ"ג)1.580.39
ויטמין K (מק"ג)114.628.27
סידן (מ"ג)92.4422.8
ברזל (מ"ג)3.020.75
מגנזיום (מ"ג)100.6524.83
זרחן (מ"ג)190.4746.99
אבץ (מ"ג)1.840.45
אשלגן (מ"ג)653.62161.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.960.48
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.880.46
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.621.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.541.37

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 10.5% 9.1% 74.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.