דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שומשומיות בננה ממכרות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 70 גרם למנה\יחידה (תלוי בעובי השומשומיות)

  • בננה - 2 יחידות גדולות - סה"כ (278 גרם)
  • שומשום - 2 כוסות - סה"כ (280 גרם)
    לא קלוי
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לרסק את הבננות במזלג עד שלא יהיו גושים.
  • 2 להוסיף כוס אחת שומשום ולערבב היטב.
  • 3 להוסיף את כוס השומשום הנוספת ולערבב עד שהשומשום נטמע בבננות המרוסקות.
  • 4 להניח רינג קטן על נייר אפייה בתוך תבנית לצקת בעזרת כף מהעיסה לתוך הרינג, להדק, להרים את הרינג בעדינות, להניח אותו ליד השומשומיות הראשונה וככה למלא את התבנית כמה שניתן.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות או עד להשחמה. מתקבלות שומשומיות בננה מהירות, מקוריות, קלות מאוד להכנה וטעימות שכולם אוהבים!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לתבל את השומשומיות ברום או תמצית וניל לפי הטעם.

ציוד נדרש: תבנית אפייה עם רינג קטן.

למתכוני שומשומיות נוספים חפשו באתר: שומשומיות.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)252361
חלבונים (גרם)7.38 10.58
פחמימות (גרם)1217
מתוכן סוכרים (גרם)4.25 6.09
שומנים (גרם)21.46 30.77
מתוכם שומן רווי (גרם)3.19 4.57
נתרן (מ"ג)16.824.08
סיבים תזונתיים (גרם)4.96 7.12
מים (גרם)26.0337.32
ויטמין A (מק"ג)1.041.49
ויטמין B (מ"ג)0.520.74
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.230.33
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.959.96
ויטמין C (מ"ג)3.024.33
ויטמין E (מ"ג)0.030.05
ויטמין K (מק"ג)0.170.25
סידן (מ"ג)22.7432.6
ברזל (מ"ג)0.090.13
מגנזיום (מ"ג)9.3813.45
זרחן (מ"ג)7.6510.96
אבץ (מ"ג)0.050.07
אשלגן (מ"ג)124.41178.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)8.7812.58
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.4112.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.8% 46.8% 16.1% 26.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.1 (1.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.