דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים קלה וטעימה עם דג סלמון

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 214 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את פילה דג הסלמון לקוביות בגודל הרצוי ולסדר בכלי שטוח בשכבה אחידה.
  • 2 לערבב יחד את התבלינים, להוסיף את השמן, לבחוש היטב ולהבריש את הסלמון בשמן המתובל.
  • 3 לכסות את התבנית בניילון נצמד ולהניח כמה שעות במקרר לספיגת הטעמים.
  • 4 לחמם את המחבת ולטגן את הדג (אין צורך להוסיף עוד שמן לטיגון) למשך כמה דקות מכל צד עד להשחמה (להשתדל שלא יהיה טיגון ממושך על מנת שהדג לא יתייבש). אפשר גם לאפות בתנור בתבנית עם נייר אפייה בחום של 200 מעלות למשך 10-12 דקות (לא יותר). לדעתי פילה סלמון במחבת יוצא יותר עסיסי - לשיקולכם!
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה לא כולל את זמן השהיית הדג במקרר לספיגת הטעמים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)513240
חלבונים (גרם)44.27 20.73
פחמימות (גרם)00
מתוכן סוכרים (גרם)0.02 0.01
שומנים (גרם)35.77 16.75
מתוכם שומן רווי (גרם)6.69 3.13
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.03
כולסטרול (מ"ג)126 58.99
נתרן (מ"ג)471.37220.68
סיבים תזונתיים (גרם)0.1 0.05
מים (גרם)129.5460.65
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.670.32
ויטמין B (מ"ג)21.410.02
ויטמין B1 (מ"ג)0.680.32
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.13
ויטמין B3 (מ"ג)16.127.55
ויטמין B5 (מ"ג)2.951.38
ויטמין B6 (מ"ג)1.30.61
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)68.7932.2
ויטמין B12 (מק"ג)5.62.62
ויטמין C (מ"ג)8.574.01
ויטמין E (מ"ג)0.040.02
ויטמין K (מק"ג)3.031.42
סידן (מ"ג)33.8615.85
ברזל (מ"ג)0.840.39
מגנזיום (מ"ג)61.9729.01
זרחן (מ"ג)505.66236.73
אבץ (מ"ג)0.880.41
אשלגן (מ"ג)780.58365.44
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)8.864.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.230.11
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.340.63
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.884.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.11.92

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 44.5% 55.1% 0.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.8 (0.8 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.