דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים טעימה במיוחד

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 463 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחצות כל חתיכה ("פרפר") של חזה עוף לשניים, לתבל במעט מלח ופלפל שחור, ולטגן במעט שמן זית עד להזהבה קלה.
  • 2 להוציא את חזה העוף מהמחבת, להכניס את הפטריות השלמות ולטגן אותן מעט. לאחר שהפטריות מטוגנות להוסיף את עגבניות השרי ושיני השום השלמות, לטגן כ- 5 דקות נוספות, להוסיף את התבלינים, לערבב היטב, למזוג את המים הרותחים, לערבב שוב ולהביא לרתיחה.
  • 3 לאחר הרתיחה להוסיף את חזה העוף למחבת, לערבב ולהביא לרתיחה שוב יחד למשך כ- 2 דקות.
  • 4 בקערית נפרדת לערבב את הקורנפלור עם המים הקרים עד לקבלת נוזל חלק ללא גושים, למזוג בהדרגה למחבת, לערבב תוך כדי ולבשל עוד כ- 2 דקות.
  • 5 להגיש חם ולפזר מעל את הפטרוזיליה והבצל הירוק לקישוט.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת שפיצר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)491106
חלבונים (גרם)58.21 12.56
פחמימות (גרם)204
מתוכן סוכרים (גרם)4.89 1.06
שומנים (גרם)19.49 4.21
מתוכם שומן רווי (גרם)3.87 0.83
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.01
כולסטרול (מ"ג)145.76 31.45
נתרן (מ"ג)997.81215.32
סיבים תזונתיים (גרם)4.29 0.93
מים (גרם)358.3377.33
ליקופן (מ"ג)2.570.56
ויטמין A (מק"ג)84.7618.29
ויטמין B (מ"ג)34.377.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.510.11
ויטמין B3 (מ"ג)28.326.11
ויטמין B5 (מ"ג)3.730.8
ויטמין B6 (מ"ג)1.470.32
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)55.6512.01
ויטמין B12 (מק"ג)0.590.13
ויטמין C (מ"ג)33.237.17
ויטמין D (מק"ג)0.640.14
ויטמין E (מ"ג)1.380.3
ויטמין K (מק"ג)137.3529.64
סידן (מ"ג)102.2522.06
ברזל (מ"ג)4.821.04
מגנזיום (מ"ג)84.1918.17
זרחן (מ"ג)533.93115.22
אבץ (מ"ג)3.030.65
אשלגן (מ"ג)1,153248.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.040.44
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.690.37
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.820.61
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.50.54

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 19% 56.9% 19.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.