דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עראיס טורטיה על שיפוד
עראיס טורטיה על שיפוד
אחד מנשנושי הבשר הטעימים שתכינו

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (מס` שיפודים מוערך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי מלית הבשר (שימו לב, הבצל צריך להיות מטוגן בשמן הזית עד להזהבה).
  • 2 "מדביקים" לטורטיה את הבשר בשכבה דקה ומגלגלים צמוד צמוד.
  • 3 חותכים מעט את השוליים, מכניסים שיפוד קטן, חותכים לחתיכה קטנה וחוזרים על הפעולה (בקיצור משפדים - ראו בסרטון). בכל שיפוד קטן ניתן להשחיל עד 3 "סוכריות" בשר.
  • 4 מזלפים מעט שמן זית במחבת פסים וצורבים את העראיס מכל הצדדים.
  • 5 מגישים עראיס טורטיה על שיפוד בתוספת הרבה ירקות צלויים וטחינה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
תוספת ירקות צלויים: מניחים בנייר אפייה עגבניות שלמות, פלפל ירוק חריף, בצל עם הקליפה וגמבה. מרססים מעט מעט שמן זית ומכניסים לתנור בחום גבוה.

ציוד נדרש: שיפודים קטנים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן לצלות כמובן גם על האש.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות לימור עוזרי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)156202
חלבונים (גרם)12.29 15.93
פחמימות (גרם)1013
מתוכן סוכרים (גרם)1.03 1.33
שומנים (גרם)6.94 9
מתוכם שומן רווי (גרם)2.25 2.92
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.10.13
כולסטרול (מ"ג)31.67 41.04
נתרן (מ"ג)386.63501.04
סיבים תזונתיים (גרם)0.99 1.28
מים (גרם)40.5952.6
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)16.3121.13
ויטמין B (מ"ג)3.314.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.11
ויטמין B3 (מ"ג)2.73.5
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.019.08
ויטמין B12 (מק"ג)1.291.67
ויטמין C (מ"ג)1.692.19
ויטמין E (מ"ג)0.290.37
ויטמין K (מק"ג)12.616.32
סידן (מ"ג)10.5413.66
ברזל (מ"ג)1.421.84
מגנזיום (מ"ג)1316.85
זרחן (מ"ג)99.19128.53
אבץ (מ"ג)2.743.55
אשלגן (מ"ג)200.2259.44
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 22.8% 40.4% 33.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.