דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים שכולם אוהבים

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 400 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה, מוסיפים את שבבי הבצל המטוגן ומטגנים עוד כדקה.
  • 2 מוסיפים לסיר את רצועות חזה העוף והתבלינים (מלבד אבקת מרק העוף), ומטגנים כ- 3 דקות נוספות.
  • 3 מוסיפים את התירס והפתיתים, מערבבים ומטגנים עוד כדקה.
  • 4 יוצקים את המים הרותחים ואבקת מרק העוף (או קוביית ציר עוף טבעי או פשוט עוד מלח), מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומבשלים במשך 18 דקות בדיוק (מדדתי!).
  • 5 בתום הבישול משאירים את הסיר סגור לעוד כ- 10 דקות (זה מה שעוזר לפתיתים להישאר עסיסיים ולא להידבק אחד לשני). מגישים פתיתים וחזה עוף בסיר אחד לצד סלט ירקות טעים לארוחת הצהריים.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד הטיקטוק של הילה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)571143
חלבונים (גרם)48.01 11.99
פחמימות (גרם)4812
מתוכן סוכרים (גרם)4.85 1.21
שומנים (גרם)21.83 5.46
מתוכם שומן רווי (גרם)3.3 0.82
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.070.02
כולסטרול (מ"ג)114.22 28.54
נתרן (מ"ג)1,468366.72
סיבים תזונתיים (גרם)2.13 0.53
מים (גרם)266.0366.47
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)8.792.2
ויטמין B (מ"ג)21.335.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B3 (מ"ג)18.684.67
ויטמין B5 (מ"ג)1.390.35
ויטמין B6 (מ"ג)0.930.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.594.39
ויטמין B12 (מק"ג)0.460.12
ויטמין C (מ"ג)4.561.14
ויטמין D (מק"ג)0.160.04
ויטמין E (מ"ג)0.580.15
ויטמין K (מק"ג)3.980.99
סידן (מ"ג)45.2311.3
ברזל (מ"ג)2.220.55
מגנזיום (מ"ג)51.7312.92
זרחן (מ"ג)339.4684.81
אבץ (מ"ג)1.590.4
אשלגן (מ"ג)513.52128.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.430.36
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.150.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.20.55
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.950.49

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 18.3% 40.2% 39.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.