דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
איך אנחנו אוהבים שהגבינה נמתחת ככה

מצרכים למתכון

17 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומבשלים במים רותחים עד לריכוך.
  • 2 לאחר שתפוחי האדמה מתקררים מועכים אותם לחלוטין (כמו פירה), מוסיפים את הקורנפלור, המלח והפלפל השחור, ולשים היטב את כל התערובת עד שמתקבל בצק תפוחי אדמה חלק.
  • 3 קורצים חתיכה יפה מהבצק (אם אתם רוצים למדוד במדויק זה יוצא 50 גרם), ופותחים אותה לתחתית רחבה.
  • 4 ממלאים במרכז כף מכובדת של גבינה (ושל כל תוספת אחרת שבחרנו - ראו הצעות לשידרוג), סוגרים את הדפנות כלפי פנים לכיסוי הגבינה, מגלגלים מעט ומשטחים שוב לצורת לביבה (שלא יישאר כדור).
  • 5 מחממים את המחבת עם הברשה קלה של שמן זית, מניחים את הלביבות ומטגנים למשך כ- 3-4 דקות של צריבה מכל צד.
  • 6 ניתן לאכול את הלביבות ישר מהמחבת ואפשר גם להבריש עליהן מעט שמן זית עם בזיליקום (זה מוסיף מלא טעם). אוכלים ומתענגים כי הן פשוט מדהימות!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף למלית תוספות כמו תרד ופטריות, זיתים, בולגרית ועוד.

הערך התזונתי לא כולל את התוספות ללביבות מלבד המוצרלה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שנהב בנימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)101203
חלבונים (גרם)2.98 5.96
פחמימות (גרם)1224
מתוכן סוכרים (גרם)0.37 0.74
שומנים (גרם)4.66 9.33
מתוכם שומן רווי (גרם)1.78 3.57
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.02
כולסטרול (מ"ג)8.69 17.4
נתרן (מ"ג)276.23553.1
סיבים תזונתיים (גרם)0.61 1.22
מים (גרם)29.2758.61
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)20.1640.38
ויטמין B (מ"ג)0.731.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.40.81
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.587.17
ויטמין B12 (מק"ג)0.250.5
ויטמין C (מ"ג)2.254.51
ויטמין E (מ"ג)0.030.05
ויטמין K (מק"ג)1.713.42
סידן (מ"ג)58.75117.64
ברזל (מ"ג)0.190.39
מגנזיום (מ"ג)8.5817.18
זרחן (מ"ג)51.85103.83
אבץ (מ"ג)0.410.81
אשלגן (מ"ג)107.67215.58
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.731.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.621.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 23.3% 14.9% 58.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.