דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פלפלים ממולאים באורז ועשבי תיבול
פלפלים ממולאים באורז ועשבי תיבול
פלפלים במילוי אורז ועשבי תיבול

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 604 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים את המים (2 ליטר) בסיר ומבשלים את האורז כ- 3/4 בישול למשך כרבע שעה.
  • 2 מערבבים את כל מצרכי המלית בקערה (לשים לב כי הבצל צריך להיות מטוגן לפני כן עם כף השמן).
  • 3 חותכים את כיפות הפלפלים, ממלאים את המילוי בתוכם ומניחים בצד (כמו שרואים בתמונה).
  • 4 עוברים להכנת הרוטב: בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות והתבלינים, מערבבים, מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים שוב.
  • 5 מסדרים את הפלפלים בצפיפות בתוך הסיר ומניחים עליהם את הכיפות. ממשיכים לבשל על אש בינונית למשך כ- 45 דקות. במהלך הבישול אפשר להסיר את הכיפות בזהירות, למזוג מהרוטב על המילוי ולהחזיר את הכיפות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף לתערובת 1/2 כוס צנוברים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18230
חלבונים (גרם)4.28 0.71
פחמימות (גרם)325
מתוכן סוכרים (גרם)9.53 1.58
שומנים (גרם)5.81 0.96
מתוכם שומן רווי (גרם)0.63 0.11
נתרן (מ"ג)872.83144.51
סיבים תזונתיים (גרם)3.15 0.52
מים (גרם)499.482.68
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)303.6850.28
ויטמין B (מ"ג)2.060.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.10.18
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.50.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.446.7
ויטמין C (מ"ג)325.5153.89
ויטמין E (מ"ג)3.330.55
ויטמין K (מק"ג)35.145.82
סידן (מ"ג)45.547.54
ברזל (מ"ג)1.520.25
מגנזיום (מ"ג)28.874.78
זרחן (מ"ג)48.368.01
אבץ (מ"ג)0.390.06
אשלגן (מ"ג)397.7365.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.30.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.250.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 12.9% 9.5% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.