דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז בסגנון פרסי

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 159 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • האורז והפול
  • אורז בסמטי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
    או אורז פרסי
  • פול - 400 גרם
    ירוק (אפשר גם קפוא)
  • מלח - 2 כפות שטוחות
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לא חובה
  • הבצל והשמיר
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • שמיר - צרור (80 גרם)
    צרור קטן קצוץ
  • תפוח האדמה המטוגן
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    פרוס
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • המים עם השמן
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • שמן קנולה - 1/2 כף - סה"כ (5 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר מרתיחים מים (עד 3/4 מהגובה של הסיר). ברגע שהמים רותחים מוסיפים את המלח, הכורכום, הכמון, האורז והפול הירוק, ומערבבים. מבשלים את האורז כ- 3/4 בישול למשך כ- 8-9 דקות ומסננים (כמו בישול ספגטי).
  • 2 במחבת מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את השמיר הקצוץ, מערבבים, מכבים את הגז ומצננים.
  • 3 מוסיפים את הבצל המטוגן והשמיר לאורז המסונן ומערבבים (אפשר ממש לערבב בתוך המסננת).
  • 4 בסיר מחממים את השמן, מוסיפים מעט כורכום ומטגנים את תפוח האדמה הפרוס עד להזהבה.
  • 5 מנמיכים את הלהבה ומעבירים את האורז לסיר. מערבבים בכוס את המים עם השמן, מטפטפים על האורז בעזרת כף ומהדקים מעט את האורז לסיר.
  • 6 מכסים את הסיר עם מכסה עטוף במגבת וממשיכים בבישול כ- 20-30 דקות.
  • 7 הצעת הגשה: הופכים את הסיר על צלחת (ממש כמו עוגה) כך שפרוסות תפוח האדמה תהיינה למעלה (כמו בתמונה). מתקבל אורז בתוספת פול ושמיר קל וטעים!
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)253160
חלבונים (גרם)7.97 5.02
פחמימות (גרם)4528
מתוכן סוכרים (גרם)1.84 1.16
שומנים (גרם)5.69 3.59
מתוכם שומן רווי (גרם)0.4 0.25
נתרן (מ"ג)1,6581,044
סיבים תזונתיים (גרם)4.48 2.82
מים (גרם)89.556.38
ויטמין A (מק"ג)39.124.63
ויטמין B (מ"ג)1.460.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.840.53
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)71.4344.99
ויטמין C (מ"ג)11.157.02
ויטמין E (מ"ג)0.030.02
ויטמין K (מק"ג)2.031.28
סידן (מ"ג)46.2629.14
ברזל (מ"ג)1.721.08
מגנזיום (מ"ג)34.0421.44
זרחן (מ"ג)84.2853.09
אבץ (מ"ג)0.710.45
אשלגן (מ"ג)315.2198.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 9% 12.6% 71.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.