דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות מבושלות מבשר בקר ועוף טחונים
קציצות מבושלות מבשר בקר ועוף טחונים
ארוחת צהריים של קציצות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 224 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות, כ- 14-15 קציצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 הכנת הקציצות: במעבד מזון קטן מכניסים את הבצל, השום, הפטרוזיליה, הביצה והמים. מפעילים את מעבד המזון עד שהכל מרוסק.
  • 2 את התערובת משלבים עם שני סוגי הבשר הטחון, המלח, הפלפל השחור והפפריקה המתוקה. מערבבים היטב ומניחים במקרר לכ- 10 דקות.
  • 3 מחממים שמן במחבת (לחמם כחצי כוס - רבע הכוס הכתובה במצרכים היא הכמות המוערכת שנספגת בקציצות). קורצים מהתערובת קציצות בגודל הרצוי ומטגנים עד שהן שחומות.
  • 4 מניחים על נייר סופג.
  • 5 בשלב זה אפשר לחטוף את הקציצות כפי שהן. אם מעוניינים בקציצות ברוטב אז ממשיכים בתהליך.
  • 6 הכנת הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפל הצהוב והסלרי, וממשיכים לטגן כמה דקות.
  • 7 מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות והמים.
  • 8 מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כחצי שעה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם אורז לבן או פירה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות לאחר הטיגון. יש לטגן בכחצי כוס שמן. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדנה עטיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)271121
חלבונים (גרם)17.31 7.72
פחמימות (גרם)115
מתוכן סוכרים (גרם)1.46 0.65
שומנים (גרם)18 8.02
מתוכם שומן רווי (גרם)2.93 1.31
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
כולסטרול (מ"ג)88.42 39.42
נתרן (מ"ג)581.44259.24
סיבים תזונתיים (גרם)1.62 0.72
מים (גרם)162.7372.56
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)97.7743.59
ויטמין B (מ"ג)6.162.74
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.1
ויטמין B3 (מ"ג)4.411.97
ויטמין B5 (מ"ג)0.890.4
ויטמין B6 (מ"ג)0.480.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)39.9517.81
ויטמין B12 (מק"ג)1.120.5
ויטמין C (מ"ג)58.5626.11
ויטמין D (מק"ג)0.20.09
ויטמין E (מ"ג)0.680.3
ויטמין K (מק"ג)241.3107.59
סידן (מ"ג)58.9926.3
ברזל (מ"ג)2.821.26
מגנזיום (מ"ג)33.5314.95
זרחן (מ"ג)185.8382.86
אבץ (מ"ג)2.891.29
אשלגן (מ"ג)552.37246.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.90.4
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.780.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.820.81
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.570.7

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 37.7% 36.2% 22.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.64 (0.68 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.