דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות עןף והודו כשרות לפסח

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 412 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (כ- 18 קציצות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל מצרכי הקציצות בקערה גדולה ומניחים בצד (אפשר בינתיים במקרר).
  • 2 בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל החתוך גס בשמן עד לשקיפות, מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן במשך כ- 10 דקות עד לריכוך ואיבוד הנפח של הסלרי. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • 3 יוצרים כדורים מתערובת הבשר, מניחים אותם בסיר בעדינות אחד ליד השני וממשיכים בבישול למשך כ- 40-45 דקות. במשך הבישול מערבבים בתנועות סיבוביות את הסיר בעדינות ומוזגים בעזרת כף גדולה מהרוטב על הקציצות.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כדי שיהיה קל יותר ליצור קציצות בידיים אפשר להניח קערת מים בזמן שיוצרים קציצות, ומדי פעם להרטיב את כפות הידיים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בנתחי בשר דלים בשומן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)33882
חלבונים (גרם)25.64 6.22
פחמימות (גרם)205
מתוכן סוכרים (גרם)7.32 1.78
שומנים (גרם)18.46 4.48
מתוכם שומן רווי (גרם)3.49 0.85
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.10.02
כולסטרול (מ"ג)125.49 30.46
נתרן (מ"ג)1,333323.63
סיבים תזונתיים (גרם)3.69 0.9
מים (גרם)341.4182.87
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)69.2116.8
ויטמין B (מ"ג)10.192.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.350.09
ויטמין B3 (מ"ג)7.281.77
ויטמין B5 (מ"ג)1.540.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.790.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)47.4111.51
ויטמין B12 (מק"ג)0.870.21
ויטמין C (מ"ג)12.923.14
ויטמין D (מק"ג)0.320.08
ויטמין E (מ"ג)0.90.22
ויטמין K (מק"ג)45.8611.13
סידן (מ"ג)104.4125.34
ברזל (מ"ג)3.490.85
מגנזיום (מ"ג)58.2314.13
זרחן (מ"ג)299.5872.71
אבץ (מ"ג)2.770.67
אשלגן (מ"ג)938.93227.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.540.62
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.230.54
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.131
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.610.88

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 27.3% 37.9% 29.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.