דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תאנים במילוי כבד קצוץ
תאנים במילוי כבד קצוץ
מנה מרשימה וטעימה להפליא

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 138 גרם למנה\יחידה (כ- 20 יחידות)

  • תאנים - 1.5 ק"ג
    חבילת תאנים
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    או 3 קטנים - קצוצים
  • כבד עוף - 500 גרם
  • ביצה קשה - גודל ממוצע (58 גרם)
    ביצה קשה מורתחת
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • שומן אווז - 10 גרם
    2 כפיות שמאלץ (שומן אווז)
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • סילאן - 2 כפיות - סה"כ (18 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים במחבת עם מעט שמן זית על אש בינונית את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את כבד העוף ומתבלים במלח ופלפל.
  • 2 מטגנים את הכבד והבצל כ- 5 דקות (להיזהר לא לייבש את הכבדים) עד רגע לפני שהם מוכנים. מניחים בצד שיתקרר.
  • 3 מבשלים את הביצה במים רותחים כ- 7 דקות.
  • 4 מעבירים את תערובת הכבד והבצל יחד עם הביצה למג`ימיקס (אם יש לכם מכשיר קטן אז לחלק ל- 2 חלקים), מתבלים במלח ופלפל וטוחנים בפולסים עד לקבלת המרקם הרצוי (מומלץ לא מרקם חלק אלא עם חתיכות קטנות שיורגשו כל הטעמים).
  • 5 לוקחים תאנה וחותכים מלמעלה בצורת איקס עד לכחצי גובה התאנה, כך שנפתח פתח למילוי. מוסיפים באמצע מעט מתערובת הכבד ומטפטפים מעט סילאן מלמעלה.
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ענבר דויטש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13396
חלבונים (גרם)7.82 5.66
פחמימות (גרם)1914
מתוכן סוכרים (גרם)13.75 9.96
שומנים (גרם)3.62 2.62
מתוכם שומן רווי (גרם)0.94 0.68
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.02
כולסטרול (מ"ג)152.32 110.37
נתרן (מ"ג)203147.1
סיבים תזונתיים (גרם)2.65 1.92
מים (גרם)106.0976.87
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,084785.2
ויטמין B (מ"ג)7.495.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.640.46
ויטמין B3 (מ"ג)3.842.78
ויטמין B5 (מ"ג)2.381.73
ויטמין B6 (מ"ג)0.340.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)150.61109.14
ויטמין B12 (מק"ג)5.313.85
ויטמין C (מ"ג)3.852.79
ויטמין D (מק"ג)0.060.05
ויטמין E (מ"ג)0.320.24
ויטמין K (מק"ג)3.742.71
סידן (מ"ג)37.527.17
ברזל (מ"ג)3.622.62
מגנזיום (מ"ג)23.3916.95
זרחן (מ"ג)137.399.49
אבץ (מ"ג)1.210.88
אשלגן (מ"ג)311.24225.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.540.39
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.810.58
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.750.54

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 11.1% 23.9% 56.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.