דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרעי עוף עם זיתים ופלפלים
כרעי עוף עם זיתים ופלפלים
שילוב טעים של מרכיבים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 492 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים את טבעות הזיתים בסיר עם מים מסוננים, וחוזרים על אותה פעולה שוב.
  • 2 בסיר שטוח ורחב מטגנים את חלקי העוף (2 כפות שמן) עד להשחמה ומוציאים מהסיר.
  • 3 באותו סיר מטגנים את הבצל ב- 2 כפות שמן נוספות עד להזהבה קלה, מוסיפים את 2 סוגי הפלפלים וממשיכים בטיגון קל כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את השום, מערבבים, מוסיפים כ- 4 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה.
  • 4 מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מניחים את חלקי העוף בתוך הסיר. מפזרים את הזיתים מעל, מכסים את הסיר וממשיכים בבישול על להבה בינונית כ- 40 דקות עד לצמצום הנוזלים. מדי פעם מערבבים את הסיר בתנועות סיבוביות ומוזגים בעזרת כף מהרוטב על העוף.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: עם אורז, פתיתים או קוסקוס.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)566115
חלבונים (גרם)59.61 12.12
פחמימות (גרם)102
מתוכן סוכרים (גרם)2.52 0.51
שומנים (גרם)30.73 6.25
מתוכם שומן רווי (גרם)4.77 0.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
כולסטרול (מ"ג)188 38.24
נתרן (מ"ג)1,593323.96
סיבים תזונתיים (גרם)1.5 0.3
מים (גרם)352.5471.7
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)116.3723.67
ויטמין B (מ"ג)17.433.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.520.11
ויטמין B3 (מ"ג)12.882.62
ויטמין B5 (מ"ג)2.770.56
ויטמין B6 (מ"ג)1.020.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.846.68
ויטמין B12 (מק"ג)0.70.14
ויטמין C (מ"ג)93.5319.02
ויטמין E (מ"ג)0.890.18
ויטמין K (מק"ג)3.310.67
סידן (מ"ג)50.8710.35
ברזל (מ"ג)3.40.69
מגנזיום (מ"ג)61.5612.52
זרחן (מ"ג)401.7581.71
אבץ (מ"ג)6.681.36
אשלגן (מ"ג)679.2138.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.110.84
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.430.7
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.911.2
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.171.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 30.2% 58.5% 9.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.45 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?