דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חציל ממולא בשר ברוטב עגבניות
חציל ממולא בשר ברוטב עגבניות
חציל ממולא בשר ברוטב עגבניות
חציל ממולא בשר פשוט מושלם

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 467 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 הכנת ציר העגבניות: בסיר רחב לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את הירקות, לאדות מעט ולהוסיף את רסק העגבניות והתבלינים.
  • 2 להוסיף כוס מים ולהעביר לאש נמוכה מכוסה.
  • 3 הכנת החצילים הממולאים: לטחון את הבצל במעבד עם הלחם והפטרוזיליה. להוסיף את התערובת הטחונה לבשר, להוסיף את הגזר המגורד, הביצה והתבלינים, ולערבב לתערובת חלקה.
  • 4 לחתוך את החציל לפרוסות (להשאיר את הקליפה ולחתוך כמעט עד הקצה כך שהחציל יישאר שלם ופרוס), למלא בתערובת הבשר ולהניח ברוטב העגבניות.
  • 5 לבשל במשך כ- 40-50 דקות. אם נשארה לכם תערובת בשר אפשר להוסיף ככדורי בשר לרוטב.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. לפסח אפשר להמיר את הלחם ופירורי הלחם ב- 4 כפות קמח מצה.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)37079
חלבונים (גרם)28.84 6.18
פחמימות (גרם)419
מתוכן סוכרים (גרם)8.4 1.8
שומנים (גרם)10.88 2.33
מתוכם שומן רווי (גרם)3.14 0.67
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)105.49 22.61
נתרן (מ"ג)741.87159.03
סיבים תזונתיים (גרם)7.4 1.59
מים (גרם)346.9974.38
ליקופן (מ"ג)0.870.19
ויטמין A (מק"ג)382.6282.02
ויטמין B (מ"ג)8.991.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.06
ויטמין B3 (מ"ג)6.591.41
ויטמין B5 (מ"ג)1.150.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.710.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)54.2411.63
ויטמין B12 (מק"ג)2.160.46
ויטמין C (מ"ג)18.343.93
ויטמין D (מק"ג)0.230.05
ויטמין E (מ"ג)1.650.35
ויטמין K (מק"ג)58.9812.64
סידן (מ"ג)61.2713.13
ברזל (מ"ג)3.890.83
מגנזיום (מ"ג)54.5411.69
זרחן (מ"ג)263.7656.54
אבץ (מ"ג)5.991.28
אשלגן (מ"ג)816.22174.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.460.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.380.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.440.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.4% 12.4% 32.9% 46.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.