דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז תאילנדי עם ירקות ובצל ירוק
אורז תאילנדי עם ירקות ובצל ירוק
אורז טעים מהמטבח התאילנדי העשיר

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 201 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר גדול לחמם את השמן. כאשר השמן חם להוסיף את האורז ולערבב היטב עד שכל האורז נספג בשמן. להוסיף את המים הרותחים.
  • 2 בקערה נפרדת לערבב היטב את הביצים ולהוסיף לסיר עם מטרפה. לערבב כל הזמן כדי שלא תיווצר חביתה (בערך דקה).
  • 3 להוסיף את הירקות והתיבול, לערבב (לטעום אם חסר משהו), להנמיך את האש ולכסות את הסיר במכסה. לאחר כ- 20 דקות האורז מוכן (הוא לא יוצא אחד אחד - הוא מעט דביק וזה מצוין, זה המרקם).
  • 4 להוסיף חצי מכמות הבצל הירוק הקצוץ ולערבב. כשמגישים לפזר את יתרת הבצל הירוק על האורז ומומלץ כמובן לפזר בוטנים או להגיש בצד.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף רצועות חזה עוף או אווז.

הערך התזונתי לא כולל את הבוטנים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. אני מעדיפה להשתמש באורז בסמטי הודי, אך כמובן אפשר גם באורז תאילנדי. מרכיבי התיבול במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)215107
חלבונים (גרם)5.4 2.69
פחמימות (גרם)3618
מתוכן סוכרים (גרם)0.08 0.04
שומנים (גרם)5.6 2.79
מתוכם שומן רווי (גרם)0.81 0.4
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)64.04 31.88
נתרן (מ"ג)961.45478.67
סיבים תזונתיים (גרם)0.34 0.17
מים (גרם)129.9164.68
ויטמין A (מק"ג)26.0512.97
ויטמין B (מ"ג)0.350.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.234.6
ויטמין B12 (מק"ג)0.140.07
ויטמין C (מ"ג)0.270.13
ויטמין D (מק"ג)0.340.17
ויטמין E (מ"ג)0.180.09
ויטמין K (מק"ג)31.5
סידן (מ"ג)13.936.94
ברזל (מ"ג)0.270.13
מגנזיום (מ"ג)2.81.4
זרחן (מ"ג)29.7914.83
אבץ (מ"ג)0.20.1
אשלגן (מ"ג)20.3310.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.660.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.610.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 11.8% 11.4% 76.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.