דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב נפלא של אגסים וקפה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 82 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את האגסים, נפטרים מהליבה וחותכים אותם לקוביות קטנות. מערבבים את האגסים עם הקינמון בקערה ומניחים בצד.
  • 2 מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד ששוב מתקבל קרם אחיד וחלק. מוסיפים את האספרסו ומקציפים עוד קצת.
  • 3 מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים ידנית עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים פנימה את השמנת החמוצה ומערבבים ידנית עד שתתקבל עיסה חלקה.
  • 4 מוסיפים את האגסים ומערבבים ידנית מעט רק עד שהם נטמעים בעיסה ומתפזרים בה.
  • 5 יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות למשך כ- 40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של אוהד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)186228
חלבונים (גרם)3.36 4.11
פחמימות (גרם)2834
מתוכן סוכרים (גרם)14.44 17.67
שומנים (גרם)7.25 8.87
מתוכם שומן רווי (גרם)4.01 4.9
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)50.37 61.61
נתרן (מ"ג)69.1284.55
סיבים תזונתיים (גרם)0.89 1.08
מים (גרם)28.5934.97
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)13.8816.98
ויטמין B (מ"ג)0.440.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.190.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.797.08
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.09
ויטמין C (מ"ג)0.991.22
ויטמין D (מק"ג)0.170.21
ויטמין E (מ"ג)0.120.15
ויטמין K (מק"ג)1.171.43
סידן (מ"ג)34.5342.24
ברזל (מ"ג)0.30.37
מגנזיום (מ"ג)5.967.29
זרחן (מ"ג)20.2624.79
אבץ (מ"ג)0.140.18
אשלגן (מ"ג)60.2473.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.320.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.36

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 18.5% 8.6% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.