1. שוטפים את התפוזים הסיניים ומסננים.
2. מניחים אותם בקערה.
3. מוסיפים מים רותחים עד כיסוי, משהים כ- 10 דקות ומסננים.
4. מכניסים לסיר את המים, הסוכר, מיץ הלימון ומקל הוניל.
5. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות.
6. מוסיפים את התפוזים הסיניים המסוננים, מבשלים עוד כ- 5 דקות על להבה גבוהה, מנמיכים ומבשלים כחצי שעה.
7. מסירים מהאש - התפוזים ממשיכים לספוג את הנוזלים. מצננים היטב.
8. מעבירים את הריבה לצנצנת אטומה ושומרים במקפיא עד לשימוש.
9. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את התפוזים הסיניים ומקל הוניל. הריבה נשמרת תקופה ארוכה בתנאי שהצנצנת אטומה היטב (לפחות שנה).