דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רעיון מקורי וטעים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 318 גרם למנה\יחידה

  • בייגלס הכרובית
  • כרובית - יחידה גדולה (1634 גרם)
    4 כוסות פירורי כרובית
  • קמח שקדים - 1/2 כוס - סה"כ (42 גרם)
    או קמח אגוזי לוז
  • שום גבישי - כפית (2.5 גרם)
  • מלח גס - 1/2 כפית שטוחה
  • מוסקט טחון - 1/4 כפית - סה"כ (1 גרם)
    אגוז מגורר
  • חרדל - כפית (7 גרם)
  • דבש - כפית (9 גרם)
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    מעושנת
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • ביצה - 2 Large
    2-3 ביצים טרופות קלות
  • בצל גבישי - כפית אחת
  • התוספות
  • פרג - 6 כפיות שטוחות - סה"כ (12 גרם)
  • שומשום - 6 כפיות - סה"כ (36 גרם)
  • מלח גס - 3 כפיות שטוחות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 טוחנים את הכרובית במעבד מזון עד לקבלת פירורים (סה"כ 4 כוסות פירורים).
  • 2 שמים את פירורי הכרובית בבד חיתול וסוחטים היטב מנוזלים (חשוב). מחממים את התנור לחום של 190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.
  • 3 מערבבים את כל המצרכים (מלבד הביצים), מוסיפים את הביצים בהדרגה, רק עד לקבלת מרקם בצקי נוח.
  • 4 מחלקים את התערובת ל- 6 חלקים, יוצרים חישוקים בעובי 2 ס"מ על גבי הנייר המשומן ומרססים שמן מעל החישוקים.
  • 5 בוזקים מעל כל אחד את התוספות האהובות.ניתן לצפות בפרג, שומשום, שברי אגוזים, פירורי בצל מטוגן, גבינות ומלח גס.
  • 6 אופים כחצי שעה עד שהבייגלס מזהיבים יפה ויבשים למגע. מעבירים כמה דקות לאחר גמר האפייה לרשת צינון. מתקבל בייגל כרובית פשוט מושלם!
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הבצל הגבישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של נורית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19662
חלבונים (גרם)10.77 3.39
פחמימות (גרם)165
מתוכן סוכרים (גרם)7.1 2.23
שומנים (גרם)11.6 3.65
מתוכם שומן רווי (גרם)1.86 0.59
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)84.32 26.54
נתרן (מ"ג)1,699534.97
סיבים תזונתיים (גרם)6.79 2.14
מים (גרם)270.9585.29
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)45.614.35
ויטמין B (מ"ג)3.991.26
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.250.08
ויטמין B3 (מ"ג)1.190.38
ויטמין B5 (מ"ג)1.740.55
ויטמין B6 (מ"ג)0.530.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)132.541.71
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.06
ויטמין C (מ"ג)120.8738.05
ויטמין D (מק"ג)0.460.15
ויטמין E (מ"ג)0.540.17
ויטמין K (מק"ג)37.9911.96
סידן (מ"ג)86.1227.11
ברזל (מ"ג)1.560.49
מגנזיום (מ"ג)35.0111.02
זרחן (מ"ג)150.7247.44
אבץ (מ"ג)0.930.29
אשלגן (מ"ג)440.43138.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.620.51
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.470.15
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.070.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.040.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.980.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.2% 25.9% 24.1% 34.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.59 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.