דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
הכי טעים שיש לצהריים

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 532 גרם למנה\יחידה (2-4 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 משרים מעט את הפרגיות ברוטב הסויה ושמן השומשום.
  • 2 מטגנים ללא השמן במחבת רחבה את הבצלים למשך כ- 2 דקות ומערבבים תוך כדי. מוסיפים את שמן החמניות, מערבבים, מנמיכים את האש וסוגרים במכסה למשך 2-3 דקות נוספות לריכוך.
  • 3 מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים להטמעה. מוסיפים לטיגון את השום והפטריות, וממשיכים בטיגון קל.
  • 4 מזיזים את הירקות לצד אחד של המחבת ומטגנים קלות את הפרגיות בצד השני משני הצדדים. לאחר השחמה קלה מערבבים את הכל וממשיכים לטגן.
  • 5 מתבלים בסילאן, הצ`ילי החריף, הצ`ילי הגרוס, המלח, והפלפל השחור, מערבבים הכל ביחד ומוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, מיץ הלימון והמים הרותחים.
  • 6 לסיום, מוסיפים את הקורנפלור המעורבב במים הקרים על מנת להסמיך את הרוטב. מגישים חם תבשיל פרגיות טעים ברוטב מיוחד!
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ליעד!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)632119
חלבונים (גרם)54 10.14
פחמימות (גרם)428
מתוכן סוכרים (גרם)22.06 4.14
שומנים (גרם)27.75 5.21
מתוכם שומן רווי (גרם)5.91 1.11
כולסטרול (מ"ג)170 31.93
נתרן (מ"ג)2,134400.85
סיבים תזונתיים (גרם)5.91 1.11
מים (גרם)380.7971.53
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)131.6924.74
ויטמין B (מ"ג)26.625
ויטמין B1 (מ"ג)0.330.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.920.17
ויטמין B3 (מ"ג)18.753.52
ויטמין B5 (מ"ג)5.491.03
ויטמין B6 (מ"ג)1.030.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)92.4417.37
ויטמין B12 (מק"ג)0.550.1
ויטמין C (מ"ג)44.238.31
ויטמין D (מק"ג)1.070.2
ויטמין E (מ"ג)0.620.12
ויטמין K (מק"ג)360.4467.71
סידן (מ"ג)109.520.57
ברזל (מ"ג)6.791.28
מגנזיום (מ"ג)86.7716.3
זרחן (מ"ג)516.697.04
אבץ (מ"ג)6.451.21
אשלגן (מ"ג)1,306245.35
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.821.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.190.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)5.150.97
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)7.821.47
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.881.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 21.3% 41.5% 32.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.