דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחה בריאה בסיר אחד

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 549 גרם למנה\יחידה (2-4 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 פורסים את חזות העוף לנתחים בעובי של כסנטימטר. מוסיפים את השום, הבזיליקום, המלח הפלפל השחור ושמן הזית, ומערבבים היטב עד שהעוף עטוף כולו ברוטב. מכסים ונותנים לו מנוחה של כשעה לפחות (כמו תמיד - אם אפשר יותר אז עדיף).
  • 2 חותכים את הירקות: את הזוקיני לחצאי עיגולים, את השומר פורסים ולמנגולד מורידים את הגבעול הלבן וקוצצים.
  • 3 מחממים מעט שמן זית במחבת וממקמים בחצי ממנה את נתחי העוף (לא את כולם בבת אחת, תעשו שתי נגלות). בחצי המחבת השני שמים חצי מכמות הירוקים (לא נכנס יותר), ונותנים להם להצטמצם מעט. מוסיפים את חצי כמות הירוקים השנייה ושוב נותנים לה קצת להוריד נפח.
  • 4 קופצים רגע חזרה לעוף: לוקח לו כ- 3-4 דקות מכל צד עד שהוא מוכן, תעקבו אחריו כדי שלא יתייבש לכם. אצלי זה היה שתי נגלות של העוף בזמן שהירוקים על האש.
  • 5 חזרה לירוקים: מתבלים עם כל התבלינים מלבד מיץ הלימון, ונותנים להם להתבשל עוד כ- 8-10 דקות עם כמה ערבובים תוך כדי. סוגרים את האש, סוחטים מעל הירקות את חצי הלימון. אני הזלפתי גם קצת טחינה מעל שבאה מצוין. מעבירים לצלחת הגשה, או אוכלים ישר מהסיר - מה שבא לכם!
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של יעל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)613112
חלבונים (גרם)63.3 11.53
פחמימות (גרם)265
מתוכן סוכרים (גרם)7.19 1.31
שומנים (גרם)29.09 5.3
מתוכם שומן רווי (גרם)5.39 0.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.110.02
כולסטרול (מ"ג)151.67 27.63
נתרן (מ"ג)1,217221.68
סיבים תזונתיים (גרם)7.36 1.34
מים (גרם)420.4876.59
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)316.5157.65
ויטמין B (מ"ג)31.755.78
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.380.07
ויטמין B3 (מ"ג)26.854.89
ויטמין B5 (מ"ג)2.70.49
ויטמין B6 (מ"ג)1.490.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)75.8113.81
ויטמין B12 (מק"ג)0.620.11
ויטמין C (מ"ג)81.8514.91
ויטמין D (מק"ג)0.210.04
ויטמין E (מ"ג)2.390.44
ויטמין K (מק"ג)285.6852.04
סידן (מ"ג)184.833.66
ברזל (מ"ג)7.311.33
מגנזיום (מ"ג)199.7736.39
זרחן (מ"ג)645.36117.55
אבץ (מ"ג)3.710.68
אשלגן (מ"ג)2,128387.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.140.39
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.260.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.620.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.10.56
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.760.5

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 23.1% 50.2% 20.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.