דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות טונה משימורים
קציצות טונה משימורים
קציצות טונה משימורים
קציצות הדגים הכי קלות וטעימות שתכינו

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 383 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות. שימו לב: במידה והבלילה יבשה מדי, יש להוסיף עוד ביצה לתערובת.
  • 2 מחממים בסיר רחב את השמן ומניחים את שיני השום. מוסיפים את הגמבה, הכוסברה, הפלפל החריף וגרגירי החומוס.
  • 3 מערבבים בקערה קטנה את המים הרותחים עם התבלינים ומוזגים לסיר.
  • 4 כשהמים מבעבעים, יוצרים קציצות טונה מהתערובת ומוסיפים אותן לסיר.
  • 5 מבשלים למשך כ- 20-25 דקות עד שהקציצות מוכנות. מתקבלות קציצות טונה משימורים שאתם חייבים לאמץ. מומלץ להגיש עם חלה טרייה או כסנדוויץ` ולפזר מעל כוסברה טרייה!
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אני השתמשתי במחבת מיוחדת בה ניתן להכין את שני תבשילים שונים או את אותו התבשיל רק כשאחד פיקנטי והשני לא.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מאיה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)501131
חלבונים (גרם)33.39 8.73
פחמימות (גרם)328
מתוכן סוכרים (גרם)4.81 1.26
שומנים (גרם)27.75 7.25
מתוכם שומן רווי (גרם)4.03 1.05
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)168.48 44.05
נתרן (מ"ג)1,337349.59
סיבים תזונתיים (גרם)5.45 1.42
מים (גרם)230.0160.13
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)198.1351.8
ויטמין B (מ"ג)3.080.81
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.280.07
ויטמין B3 (מ"ג)1.160.3
ויטמין B5 (מ"ג)0.850.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.540.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)98.1425.66
ויטמין B12 (מק"ג)0.30.08
ויטמין C (מ"ג)74.2619.42
ויטמין D (מק"ג)0.70.18
ויטמין E (מ"ג)2.090.55
ויטמין K (מק"ג)30.397.95
סידן (מ"ג)102.0226.67
ברזל (מ"ג)4.311.13
מגנזיום (מ"ג)47.7112.47
זרחן (מ"ג)190.2849.75
אבץ (מ"ג)1.550.4
אשלגן (מ"ג)462.21120.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.470.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.30.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.750.46
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.660.43

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 28.2% 34% 32.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.