דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קישואים וחצילים ממולאים בבשר
קישואים וחצילים ממולאים בבשר
אל תוותרו על המנדולינה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 358 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 2 חותכים לאורך את הקישואים והחציל, ולאחר מכן חותכים דק בעזרת מנדולינה.
  • 3 מסדרים את פרוסות הקישואים והחצילים בתבנית עם נייר אפייה, מרססים מעל בספריי שמן ומפזרים מעל את המלח והפלפל השחור.
  • 4 אופים בתנור החם למשך כ- 20 דקות או עד להשחמה (תלוי בסוג התנור). מוציאים מהתנור, מנמיכים לחום של 180 מעלות ומשאירים את התנור דולק.
  • 5 מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית עד לאיחוד.
  • 6 מניחים ממלית הבשר מעל כל פרוסה של קישוא וחציל (אם החציל רחב מדי מומלץ לחצות אותו כדי שיהיה זהה לרוחב הקישוא), ומגלגלים לממולא.
  • 7 מסדרים יפה את הממולאים בתבנית פיירקס (18x27 ס"מ).
  • 8 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מוזגים בעדינות מעל הממולאים בתבנית ומכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף.
  • 9 אופים בתנור החם למשך כ- 40 דקות, לאחר מכן מסירים את הכיסוי ואופים למשך כ- 10 דקות נוספות להשחמה. מתקבלים קישואים וחצילים ממולאים בשר ברוטב עגבניות טעימים במיוחד!
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פיירקס (18x27 ס"מ).

הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של סתיו!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)31287
חלבונים (גרם)24.32 6.8
פחמימות (גרם)165
מתוכן סוכרים (גרם)5.62 1.57
שומנים (גרם)17 4.75
מתוכם שומן רווי (גרם)5.21 1.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
כולסטרול (מ"ג)75.83 21.2
נתרן (מ"ג)1,256351.26
סיבים תזונתיים (גרם)3.62 1.01
מים (גרם)279.7878.22
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)87.6824.52
ויטמין B (מ"ג)6.891.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.230.07
ויטמין B3 (מ"ג)5.211.46
ויטמין B5 (מ"ג)0.770.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.480.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)41.0511.48
ויטמין B12 (מק"ג)2.080.58
ויטמין C (מ"ג)14.434.03
ויטמין E (מ"ג)1.410.39
ויטמין K (מק"ג)53.6114.99
סידן (מ"ג)67.918.98
ברזל (מ"ג)3.861.08
מגנזיום (מ"ג)52.6214.71
זרחן (מ"ג)215.7860.33
אבץ (מ"ג)5.951.66
אשלגן (מ"ג)604.28168.95
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.210.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.20.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 27.7% 39.7% 26.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.