דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אומלט טעים לבוקר וגם לערב

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 304 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל ותפוחי האדמה בשמן עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות (אפשר ואולי עדיף להשתמש בטריות) וממשיכים בטיגון למשך כ- 4 דקות נוספות.
  • 2 בקערה קטנה טורפים את הביצים עם התבלינים.
  • 3 מוסיפים את הביצים הטרופות למחבת, ממשיכים בטיגון על אש בינונית כ- 2-3 דקות, מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת וממשיכים בטיגון כ- 4-5 דקות נוספות.
  • 4 הופכים את החביתה על צלחת גדולה, מוסיפים למחבת את כף השמן הנוסף ומחזירים את החביתה למחבת, מגבירים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 2-3 דקות נוספות עד להזהבה תחתונה.
  • 5 מגישים חם אומלט תפו"א ופטריות טעים וקל להכנה!
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)394130
חלבונים (גרם)14.62 4.82
פחמימות (גרם)268
מתוכן סוכרים (גרם)4.38 1.44
שומנים (גרם)26.43 8.71
מתוכם שומן רווי (גרם)4.51 1.49
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.140.04
כולסטרול (מ"ג)370.17 121.97
נתרן (מ"ג)1,218401.41
סיבים תזונתיים (גרם)2.61 0.86
מים (גרם)176.4458.13
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)162.9653.69
ויטמין B (מ"ג)4.211.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.460.15
ויטמין B3 (מ"ג)1.320.43
ויטמין B5 (מ"ג)1.760.58
ויטמין B6 (מ"ג)0.440.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)59.2219.51
ויטמין B12 (מק"ג)1.130.37
ויטמין C (מ"ג)10.173.35
ויטמין D (מק"ג)0.750.25
ויטמין E (מ"ג)1.050.34
ויטמין K (מק"ג)13.834.56
סידן (מ"ג)77.2725.46
ברזל (מ"ג)2.60.86
מגנזיום (מ"ג)36.0611.88
זרחן (מ"ג)226.3474.58
אבץ (מ"ג)1.360.45
אשלגן (מ"ג)522.33172.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.240.74
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.970.65
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.181.71
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.871.61

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 38.2% 21.1% 36.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.7 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.