דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק פרסי עם עדשים ואורז

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 468 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר עמוק מטגנים בצל בשמן עד הזהבה וריכוך קל.
  • 2 מוסיפים את העדשים, הכרוב, הסלרי והלפת, ומאדים מעט.
  • 3 מוסיפים כ- 2 עד 2 וחצי ליטר מים ומביאים לרתיחה, ממשיכים בבישול כחצי שעה לפחות.
  • 4 מוסיפים את הכוסברה והתבלינים ומערבבים.
  • 5 מוסיפים כוס אורז וממשיכים בבישול עד שהאורז בשל (כ- 20 דקות לפחות).
  • 6 טועמים ומתקנים תיבול. מתקבל מרק שולה פרסי מושלם!
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16235
חלבונים (גרם)5.96 1.27
פחמימות (גרם)307
מתוכן סוכרים (גרם)4.78 1.02
שומנים (גרם)2.74 0.59
מתוכם שומן רווי (גרם)0.21 0.05
נתרן (מ"ג)681.05145.45
סיבים תזונתיים (גרם)6.73 1.44
מים (גרם)421.9490.11
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)27.195.81
ויטמין B (מ"ג)1.070.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.50.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.966.61
ויטמין C (מ"ג)28.956.18
ויטמין E (מ"ג)0.330.07
ויטמין K (מק"ג)79.2416.92
סידן (מ"ג)76.5216.34
ברזל (מ"ג)1.560.33
מגנזיום (מ"ג)23.044.92
זרחן (מ"ג)47.4310.13
אבץ (מ"ג)0.320.07
אשלגן (מ"ג)440.7594.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.7% 6% 13% 66.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.