דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שושני בצק עלים עם תרד וגבינות
שושני בצק עלים עם תרד וגבינות
שושני בצק עלים עם תרד וגבינות
שילוב מושלם של תרד וגבינות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 142 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות צלזיוס ולרפד גם תבנית אפייה עגולה/מרובעת בנייר אפייה.
  • 2 לחמם את שמן הזית במחבת גדולה על להבה בינונית, ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה.
  • 3 להוסיף את עלי התרד (ללא גבעולים) ולאדות כ- 3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם (התרד צריך להתרכך מעט. הוא ממשיך להתרכך גם לאחר כיבוי האש). לצנן היטב.
  • 4 לסחוט היטב את התרד ולהעביר לקערה. להוסיף את הגבינות, הביצה, המוסקט, הפלפל השחור והסומק, ולערבב היטב.
  • 5 לפרוס את הבצק על משטח העבודה ולרדד כשהניילון כלפי מטה. לחתוך את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל- 2 מלבנים בגודל 30x25 ס"מ (יישאר בצק - ראו סעיפים אחרונים).
  • 6 להניח שליש מכמות המלית לאורך הקצה הארוך של כל מלבן, להוסיף את הפלפלים הקלויים מעל ולגלגל לרולדה. לסגור כל רולדה בקצה ולמתוח בידיים כדי להאריך אותה מעט.
  • 7 לחתוך את הרולדות לפרוסות ברוחב 2-3 ס"מ ולהניח בתבנית האפייה.
  • 8 להבריש בביצה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות. להנמיך את החום ל- 180 מעלות ולאפות כחצי שעה נוספת.
  • 9 עם הבצק שנשאר: לחזור על הפעולה ולהכין שבלול, להניח את המלית שנותרה, לגלגל לרולדה, להניח בתבנית עם נייר אפייה, את הקצה של השבלול להכניס בעדינות מתחת לבצק כדי שלא ייפתח בזמן האפייה. לאפות בתנור החם כ- 50 דקות עד שהשבלולים/שושנים שחומים. להגיש חם. לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה לחמם כמה דקות בתנור ב- 170 מעלות.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה/מרובעת.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אפיית הבצק ארכה כ- 50 דקות ולא 25 דקות כפי שכתוב בהוראות היצרן.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)290204
חלבונים (גרם)7.92 5.57
פחמימות (גרם)2719
מתוכן סוכרים (גרם)1.03 0.72
שומנים (גרם)17.1 12.02
מתוכם שומן רווי (גרם)7.92 5.57
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.220.16
כולסטרול (מ"ג)34.06 23.94
נתרן (מ"ג)328.07230.63
סיבים תזונתיים (גרם)1.03 0.73
מים (גרם)54.438.24
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)162.37114.14
ויטמין B (מ"ג)0.780.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.270.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)45.5332.01
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.05
ויטמין C (מ"ג)36.6325.75
ויטמין D (מק"ג)0.170.12
ויטמין E (מ"ג)0.80.56
ויטמין K (מק"ג)124.1187.24
סידן (מ"ג)109.0776.67
ברזל (מ"ג)1.160.81
מגנזיום (מ"ג)25.8418.16
זרחן (מ"ג)37.6126.44
אבץ (מ"ג)0.340.24
אשלגן (מ"ג)184.09129.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.320.22
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 32.3% 15% 50.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.51 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.