דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אורז עיראקי טעים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 223 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן בשמן את הגזר, הסלרי והבצל עד שמתרכך.
  • 2 להוסיף את האורז והעגבניות, להמשיך לטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את כל התבלינים ולהמשיך לערבב היטב.
  • 3 להוסיף את המים, להביא לידי רתיחה, לכסות את הסיר, להנמיך את הלהבה ולבשל כ- 20 דקות או עד שמוכן.
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אני הוספתי כורכום ולכן האורז לא אדום מובהק, אלא יותר כתום. בנוסף, שדרגתי גם בגזר ובסלרי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22199
חלבונים (גרם)4.1 1.84
פחמימות (גרם)3516
מתוכן סוכרים (גרם)1.18 0.53
שומנים (גרם)8.17 3.66
מתוכם שומן רווי (גרם)0.63 0.28
נתרן (מ"ג)266.09119.25
סיבים תזונתיים (גרם)1.84 0.83
מים (גרם)168.1375.35
ליקופן (מ"ג)0.280.12
ויטמין A (מק"ג)83.2137.29
ויטמין B (מ"ג)0.40.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.230.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.052.71
ויטמין C (מ"ג)2.911.3
ויטמין E (מ"ג)0.30.13
ויטמין K (מק"ג)4.892.19
סידן (מ"ג)14.066.3
ברזל (מ"ג)0.380.17
מגנזיום (מ"ג)6.713.01
זרחן (מ"ג)12.25.47
אבץ (מ"ג)0.110.05
אשלגן (מ"ג)96.7343.35
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 16.5% 8.3% 71.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.